Ziarnica.pl
← Wróć do działu Kulinarnie
Kulinarnie

co jesc przy wymiotach ?

Autor: mazynka • 13.04.2014 06:15 • 5 odpowiedzi

mazynka

13.04.2014 06:15

Odpowiedz
Umieram poprostu, w czwartek mialam chemie i do tej pory nie moge sobie poradzic z wymiotami, praktycznie wszystko co dochodzi do zoladka jest wydalane spowrote, woda herbaty kleiki suche bulki sucharki.
Prosze o porade jak sobie z tym poradzic ?

Janek

13.04.2014 06:56

Odpowiedz

O 08:15, dnia 2014-04-13 Mazynka napisał(-a):

Umieram poprostu, w czwartek mialam chemie i do tej pory nie moge sobie poradzic z wymiotami, praktycznie wszystko co dochodzi do zoladka jest wydalane spowrote, woda herbaty kleiki suche bulki sucharki.

Ja zaczynałem w takich chilach a były takie, od połowy jednego winogrona oczywiście obranego ze skórki, za chwilę jak siadło druga połówkę b. mały łyk wody i stopniowo, nic na siłę, trzymaj się , będzie dobrze pozdrawiam

Asowa

13.04.2014 07:16

Odpowiedz

O 08:56, dnia 2014-04-13 Janek napisał(-a):

Ja zaczynałem w takich chilach a były takie, od połowy jednego winogrona oczywiście obranego ze skórki, za chwilę jak siadło druga połówkę b. mały łyk wody i stopniowo, nic na siłę, trzymaj się , będzie dobrze pozdrawiam

Najważniejsze to jeść małymi porcjami.

Ja piłam nutridrinki, też po nich wymiotowałam ale zawsze coś tam zostawało w organizmie.

Piłam łyczek i za parę minut znowu.

Dużo sił ci życzę.

Magda

13.04.2014 10:39

Odpowiedz
Myślę, że siemię lniane łatwiej przechodzi spowrotem i ma neutralny smak. Nutridrinki też, ale chyba naturalne, bo owocowe mogą nie być przyjemne w drugą stronę. Malutkie łyczki, żeby za wiele nie wypić naraz. Mam nadzieję, że bierzesz jakiś zofran czy inne cuda farmaceutyczne na wymioty (mi zofran pomagał, pamiętam, że była taka tabletka na język i szybko działała, ale oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie na każdego...).
Trzymaj się!

Janek

13.04.2014 10:59

Odpowiedz

O 08:56, dnia 2014-04-13 Janek napisał(-a):

Przypomniałem sobie, dobrze na mnie działały cukierki "zozole" wchodziły mina drugi dzień po chemii.

Syringa

13.04.2014 11:48

Odpowiedz

Na odruchy wymiotne pomagają kwaśne rzeczy, takie jak ogórki kiszone, małosolne, kapusta kiszona, zupa pomidorowa. Choć ogólnie niezdrowe, pomagają też napoje gazowane np. coca cola.
Tych produktów nie traktujemy jako pełnowartościowych posiłków, ale jako wspomagacze dzięki którym można potem wcisnąć w siebie jakieś pyzy ziemniaczane, pyzy na parze, jakieś zupy, czy inne kleiki.
Nie zapomnij o lekach przeciwwymiotnych. Jeśli nie działają jedne, trzeba wypróbować drugie. Jeśli samo wzięcie tabletki do ust wzmaga wymioty, proponuję ten sam lek w postaci czopków. U mnie dopiero ta forma zadziałała.
Pozdrawiam i niech moc będzie z Tobą.