Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Dobry hematolog od ZZ: Wrocław, Poznań

Autor: rodzynka • 06.04.2014 19:40 • 13 odpowiedzi

rodzynka

06.04.2014 19:40

Odpowiedz
Potrzebuję porady dla znajomej. Moja wiedza o dobrych hematologach ogranicza się do Krakowa i Warszawy, a potrzebuję informacji o Poznaniu i Wrocławiu. Kogo możecie polecić? Zależy mi na wizycie prywatnej, bo tak pewnie będzie najszybciej.

Ponieważ tu nie wolno wymieniać nazwisk, piszcie na e-mail: rodzynka.kr@gmail.com

To jest bardzo pilne, proszę o pomoc! I z góry dziękuję :)

Paula

24.04.2014 23:08

Odpowiedz

Znam tylko dzieciecych :(

HOPE

21.02.2015 08:05

Odpowiedz

O 21:40, dnia 2014-04-06 Rodzynka napisał(-a):

Potrzebuję porady dla znajomej. Moja wiedza o dobrych hematologach ogranicza się do Krakowa i Warszawy, a potrzebuję informacji o Poznaniu i Wrocławiu. Kogo możecie polecić? Zależy mi na wizycie prywatnej, bo tak pewnie będzie najszybciej.

Ponieważ tu nie wolno wymieniać nazwisk, piszcie na e-mail: rodzynka.kr@gmail.com

To jest bardzo pilne, proszę o pomoc! I z góry dziękuję :)

Rodzynka, udało Ci się znaleźć kogoś z polecenia?

Ja mam wizytę za miesiąc ale jeśli ten sensownie się nie wypowie chciałabym mieć alternatywę :)

Ps: chodzi o Wrocław

rodzynka

21.02.2015 08:32

Odpowiedz

Dr Wróbel.

leszek

21.02.2015 10:03

Odpowiedz

witaj .TYLE RAZY PISALIŚMY O ZAKAZIE PODAWANIA NAZWISK !!!!! każde dane osobowe są chronione prawem. CZYTAJCIE REGULAMIN.pozdrawiam

rodzynka

21.02.2015 22:02

Odpowiedz

O 11:03, dnia 2015-02-21 leszek napisał(-a):

witaj .TYLE RAZY PISALIŚMY O ZAKAZIE PODAWANIA NAZWISK !!!!! każde dane osobowe są chronione prawem. CZYTAJCIE REGULAMIN.pozdrawiam

Leszku, daj mi link do tego regulaminu, bo nie mogę znaleźć ;-) Poza tym nie słyszałam, żeby polecanie jakiegoś lekarza było łamaniem prawa. Co innego w przypadku przekazów mogących doprowadzić do zniesławienia lub znieważenia. A rekomendacje? Przecież na tym bazują dziesiątki serwisów typu Znany Lekarz itp. O, jeszcze można zarzucić mi reklamę jakiegoś lekarza, ale nie jestem robotem ani userem, który jest tu od wczoraj, żeby sobie pozwolić na takie zachowania. Tak więc to, że napisałam nazwisko dr Wróbla wierz mi, nie jest łamaniem prawa.

A idąc dalej tym tokiem rozumowania, to może nie można podawać żadnych nazwisk osób publicznych, bo GIODO się upomni? Hehehe, to byłoby wtedy ciekawie ;-)

Tak więc śpij spokojnie ;-)

Mazynka

22.02.2015 09:26

Odpowiedz

O 23:02, dnia 2015-02-21 rodzynka napisał(-a):

O 11:03, dnia 2015-02-21 leszek napisał(-a):

Leszku, daj mi link do tego regulaminu, bo nie mogę znaleźć ;-) Poza tym nie słyszałam, żeby polecanie jakiegoś lekarza było łamaniem prawa. Co innego w przypadku przekazów mogących doprowadzić do zniesławienia lub znieważenia. A rekomendacje? Przecież na tym bazują dziesiątki serwisów typu Znany Lekarz itp. O, jeszcze można zarzucić mi reklamę jakiegoś lekarza, ale nie jestem robotem ani userem, który jest tu od wczoraj, żeby sobie pozwolić na takie zachowania. Tak więc to, że napisałam nazwisko dr Wróbla wierz mi, nie jest łamaniem prawa.

A idąc dalej tym tokiem rozumowania, to może nie można podawać żadnych nazwisk osób publicznych, bo GIODO się upomni? Hehehe, to byłoby wtedy ciekawie ;-)

Tak więc śpij spokojnie ;-)

powiem tak .. docent Jurczak nie ma nic przeciwko, czasem na wizycie sam czytal mi smieszne wpisy pacjentow. Polecanie nie jest przestepstwem ! A juz niejednokrotkie upominales ludzi o podawanie nazwisk ! Dr Wrobel jest polecany przez moja kolezanke, ktora leczyla sie u docenta na ziarnice, ona dowiedziala sie o dr Wroblu od docenta Jurczaka na wyzicie kontrolnej ( tylko dlatego, ze ma blizej - przypadki ciezsze konsultuja miedzy soba ) ... ja gdyby nie badania nad adcetrisem, tez mialam byc przekierowana przez docenta do wroclawia do dr Wrobla ...

Ojjjjj zaraz dostane upomnienie bo naziwskami rzucalam ;)

HOPE

22.02.2015 09:55

Odpowiedz
Pomijając dyskusje na temat podawania nazwisk na forum :-)
Mazynka, jak koleżance przebiegło leczenie u doktora Tomasza W.? To była pierwsza diagnoza czy nawrót?
Chętnie dowiem się czegoś więcej :-)

leszek

22.02.2015 11:25

Odpowiedz

W naszym kraju obowiązuje przepis o ochronie danych osobowych ,publikowanie ich bez zgody właściciela jest karane (do odpowiedzialności cywilno-prawnej pociągnięty zostanie właściciel strony,)strony takie jak znany lekarz działają na innej zasadzie tam jest wysyłany formularz do lekarza gdzie podpisuje zgodę na podanie danych,na naszej stronce tego niema więc przepisy określają jasno ,a że jakiś lekarz ,,powiedział że możesz używać jego nazwiska do podawania na forach (tego nie masz na piśmie)więc krótko łamiesz prawo.więc dajmy spać spokojnie właścicielowi strony

HOPE

22.02.2015 12:16

Odpowiedz

O 12:25, dnia 2015-02-22 leszek napisał(-a):

W naszym kraju obowiązuje przepis o ochronie danych osobowych ,publikowanie ich bez zgody właściciela jest karane (do odpowiedzialności cywilno-prawnej pociągnięty zostanie właściciel strony,)strony takie jak znany lekarz działają na innej zasadzie tam jest wysyłany formularz do lekarza gdzie podpisuje zgodę na podanie danych,na naszej stronce tego niema więc przepisy określają jasno ,a że jakiś lekarz ,,powiedział że możesz używać jego nazwiska do podawania na forach (tego nie masz na piśmie)

To jest prawda. Jestem winna zamieszania. Powinnam podać swój @ z prośbą o nazwisko, jak zrobiła to rodzynka w pierwszym poście.

Przepraszam.

Dzięki rodzynka. Twoja chęć niesienia pomocy jest wielka! :-)

rodzynka

23.02.2015 00:46

Odpowiedz

O 12:25, dnia 2015-02-22 leszek napisał(-a):

W naszym kraju obowiązuje przepis o ochronie danych osobowych ,publikowanie ich bez zgody właściciela jest karane (do odpowiedzialności cywilno-prawnej pociągnięty zostanie właściciel strony,)strony takie jak znany lekarz działają na innej zasadzie tam jest wysyłany formularz do lekarza gdzie podpisuje zgodę na podanie danych,na naszej stronce tego niema więc przepisy określają jasno ,a że jakiś lekarz ,,powiedział że możesz używać jego nazwiska do podawania na forach (tego nie masz na piśmie)więc krótko łamiesz prawo.więc dajmy spać spokojnie właścicielowi strony

Leszku, działa to trochę inaczej - zarówno portal, jak i konsekwencje w stosunku do osoby, która ewentualnie znieważyła lub zniesławiła dobre imię drugiej osoby, ujawniajac jej dane osobowe (bo generalnie GIODO nie interesuje sie danymi na forach, na znanym lekarzu też).W przypadku złamania prawa na forum odpowiada osoba, która je złamała, a nie właściciel serwisu - przecież łatwo można ustalić moje dane, choćby po adresie IP czy nawet danych osobowych, które wymieniam w korespondencji z Baldim. Wystarczy kilka ruchów myszką ;-)

Generalnie nie jest moim celem epatowanie nazwiskami lekarzy i np. o moim lekarzu zawsze mówię "mój dr House", a i tak wszyscy wiedzą, o kogo chodzi :))) Czasami są sytuacje, gdzie nie ma czasu na bawienie się w maile itp i trzeba od razu podać nazwisko na tacy, szczególnie jeśli liczy się czas.

Mazynka

23.02.2015 06:07

Odpowiedz

O 10:55, dnia 2015-02-22 HOPE napisał(-a):

Pomijając dyskusje na temat podawania nazwisk na forum :-)

Mazynka, jak koleżance przebiegło leczenie u doktora Tomasza W.? To była pierwsza diagnoza czy nawrót?

Chętnie dowiem się czegoś więcej :-)

Pomijajac dyskusje o lamaniu przeze mnie prawa ! Kolezanka leczyla sie w Legnicy i zle sie czula po wlewach, pojechala kontrolnie do krakowa do docenta i ten ja skierowal do dr wspomnianego powyzej. Ten wyslal poerwsze co jej bloczki do Warszawy i okazalo sie ze Wroclaw zle rozpoznal po hispacie typ ziarnicy. Nie pamietam dikladnie jaka byla pierwsza diagnoza ale po badaniu przez Warszawe okazalo sie ze to ziarnica typ ns zmieniono hopa na abvd i od ponad roku jest zdrowa !

leszek

23.02.2015 16:31

Odpowiedz

GIODO może i nie interesuje się ,ale sama osoba wymieniona z nazwiska może pozwać moderatora do sądu więc uszanujmy to podawajcie dane na e-mail pozdrawiam

Mazynka

24.02.2015 19:13

Odpowiedz

O 17:31, dnia 2015-02-23 leszek napisał(-a):

GIODO może i nie interesuje się ,ale sama osoba wymieniona z nazwiska może pozwać moderatora do sądu więc uszanujmy to podawajcie dane na e-mail pozdrawiam

Wiecej nie podam, jednak smieszne by bylo podawanie kogos do sadu za mowienie o kims dobrze, polecanie chwalenie ... ekhhhh