Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

Czy komuś od adcetris wypadały włosy?

Autor: Lily • 04.04.2014 20:11 • 5 odpowiedzi

Lily

04.04.2014 20:11

Odpowiedz

Lekarka uspakajała mnie, że od adcetrisu włosy nie wypadają. Jestem po 2 podaniu i już wychodzą mi. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

zombiradok

05.04.2014 10:24

Odpowiedz

O 22:11, dnia 2014-04-04 Lily napisał(-a):

Lekarka uspakajała mnie, że od adcetrisu włosy nie wypadają. Jestem po 2 podaniu i już wychodzą mi. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

przynajmniej masz pewnosc ze to nie PLACEBO

moonia

05.04.2014 11:58

Odpowiedz

O 22:11, dnia 2014-04-04 Lily napisał(-a):

A gdzie się leczysz, że dostajesz adcetris? Gdzieś w sieci widziałam ulotkę od adcetrisu , były tam wymienione skutki uboczne... musisz poszukać

Lily

05.04.2014 17:03

Odpowiedz
Tak, widziałam w skutkach ubocznych przerzedzenie włosów i nietypowe łysienie. Ale lekarka, która mnie prowadzi zapewniała mi, że nie spotkała się z takim przypadkiem. No cóż ... Przykre to dla mnie, bo nie chciałam ujawniać swojego nawrotu publicznie, na tyle długo na ile się da. A teraz cholera znów peruka i chustka...pierd@le to :(

Leczę się w CO, otrzymuję lek w ramach programu SGN-35. Najpierw było placebo, ale po 2 latach swierdzono nawrót i teraz odstaje adcetris.

Syringa

06.04.2014 10:05

Odpowiedz

O 19:03, dnia 2014-04-05 Lily napisał(-a):

Tak, widziałam w skutkach ubocznych przerzedzenie włosów i nietypowe łysienie. Ale lekarka, która mnie prowadzi zapewniała mi, że nie spotkała się z takim przypadkiem. No cóż ... Przykre to dla mnie, bo nie chciałam ujawniać swojego nawrotu publicznie, na tyle długo na ile się da. A teraz cholera znów peruka i chustka...pierd@le to :(

Tutaj masz osobę, której wypadały włosy:

http://www.ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=1&akcja=showthread&num=42309&fraza=adcetris

To był chyba Twój wątek :)

Dodaję swoje cholera, cholera, cholera, bo też nie przepadałam za peruką i pod tym względem nie jestem dobra w znajdowaniu pozytywnych stron. Chociaż zauważyłam, że osoby postronne nie odróżniają prawdziwych włosów od peruki, choć nam się wydaje, że tak, gdyż my widzimy różnicę.

Pozdrawiam serdecznie.

Lily

06.04.2014 14:26

Odpowiedz
Tak pamiętam ten wątek. Było tam wspomniane o przerzedzeniu się włosów. Ale ja mam w ten weekend jesień średniowiecza na łbie ;) No cóż, idę w poniedziałek do sklepu z perukami i mam zamiar kupić sobie coś w style sex bomby! Coś takiego...

http://www.dailymakeover.com/wp-content/uploads/2011/03/beyonce_beauty_look.jpg