Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

ponad 5 lat powiekszone wezły

Autor: ziomek • 30.03.2014 17:57 • 4 odpowiedzi

ziomek

30.03.2014 17:57

Odpowiedz

Hej od 5 lat mam powiększone węzły podżuchwowe i pachwinowe co jakis czas dochodzi następny i następny. tak ze ogółem jest juz ich trochę moje wizyty u lekarzy nic nie wnosiły bo mówili ze to nic ważnego i zeby sie nie martwic. czy mozliwe ze to zz?

zombiradok

31.03.2014 05:27

Odpowiedz
po 5 latach przy zz . WATPIE !!!!!!!!!!!!! Przy zz wygladal bys , sory wogle bys nie wygladal . Jak zaczna wywalac to bys caly wygladal jak wywalony. Bo to jak juz pojdzie to leci szybko.
Pozatym czy masz swiad , czy nocne poty , goraczki , oslabienie , schudles , bole kosci ( po takim czasie to juz powinienes miec przezuty na wsio jesli juz ruszyl , tzn wywalilo ci pierwszy wezel 5 lat temu ) ??????????

Ziomek

31.03.2014 07:07

Odpowiedz

Tak pierwsze węzly pokazaly się 5 lat temu bylo ich chyba 3 teraz 11 w okolicy zuchwy z czego 3 duze reszta miejsza i w pachwinach duza ilosc malych i jedyne co mam to swiad

gościu

31.03.2014 11:28

Odpowiedz

Ja chodziłem ponad 3 lata z 2 węzłami powiększonymi na szyi które okazały się być ZZ. Po badaniach pet znaleziono jeszcze jeden krezkowy nic więcej.

Syringa

31.03.2014 14:10

Odpowiedz

O 19:57, dnia 2014-03-30 Ziomek napisał(-a):

Hej od 5 lat mam powiększone węzły podżuchwowe i pachwinowe co jakis czas dochodzi następny i następny. tak ze ogółem jest juz ich trochę moje wizyty u lekarzy nic nie wnosiły bo mówili ze to nic ważnego i zeby sie nie martwic. czy mozliwe ze to zz?

Tak, to może być ZZ

Jest jedno małe ale...

Jeżeli na końcu zdania dałbyś inną chorobę odpowiedź byłaby taka sama!!!

Przykłady:

Mam od kilku lat powiększone węzły, czy może to być sarkoidoza?

Mam powiększone węzły, czy może to być kiła?

I w ten sam sposób można wymienić, kilkadziesiąt innych chorób, gdzie odpowiedź będzie pozytywna, tak to może być coś-tam.

To tak jakbym weszła na forum glejaka i napisała: Boli mnie głowa, czy to możliwe, że mam guza mózgu? Bez sensu.

Jedyne wyjście to zrobić badania. Albo wymuś na lekarzu morfologię i USG powiększonych węzłów, albo zrób prywatnie (koszt około 100 zł). Dopiero mając wyniki można będzie zacząć gdybać co to może być i przybliżyć się do wyjaśnienia sprawy.

Na razie masz za mało informacji, żeby postawić jakąkolwiek diagnozę.