Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Co to może być?

Autor: ZaniepokojonaOna • 27.03.2014 14:19 • 3 odpowiedzi

ZaniepokojonaOna

27.03.2014 14:19

Odpowiedz
Witam,

Na poczatku przepraszam ze zawracam Wam głowę być może urojonym problemem.

W każdym razie - 1,5 tygodnia temu zauważyłam na szyi, po prawej stronie, mniej więcej w połowie choć trochę ku dołowi powiększony węzeł chłonny. Trochę się wystraszyłam. "Zbadałam" całą szyję i reszta była ok. 2-3 dni temu powtórzyłam "zabieg" i znalazłam jeszcze dodatkowo 3 powiększone węzły chłonne - jeden z tyłu szyi, przy samej lini włosów, nieco w prawo, drugi i trzeci poniżej tego pierwszego "wykrytego". Byłam dziś u lekarza rodzinnego i powiedziała, iż te węzły są wielkości ziarna pieprzu. Niestety, teraz mam wrażenie, że wychodzi mi kolejny węzeł chłonny. Z tyłu, poniżej tego który już jest. Dostałam skierowanie na badania krwi oraz moczu, choć mam wrażenie, że lekarka była trochę "przerażona" moim przypadkiem, ale może ja sama już wariuje. Dodatkowo, 4 miesiące temu miałam operację i robiono mi badania krwi, myślałam, że wszystko jest ok, gdyż tak powiedzieli lekarze, więc nie przyglądałam się zbytnio wynikom, ponieważ ból pooperacyjny był spory i nawet o tym nie myślałam, zaś później już do tego nie wróciłam. W każdym razie dzisiaj lekarka spojrzała na te wyniki i uznała, że nie do końca jest ok, ponieważ leukocytoza wynosi 15. Oprócz tego, nie odczuwam innych dolegliwości, może jestem troche senna, ale to być może wynika z mojego trybu życia, ponieważ ostatnio sporo pracuję i kładę się późno spać. Zęby zdrowe na chwilę obecną, w lutym byłam u dentysty. Co do tej leukocytozy to chciałabym powiedzieć jeszcze, że wtedy nie miałam zaleczonego zęba (o czym oczywiście nie wiedziałam) i być może to przez to była wysoka?

Jeszcze jedno, nie wiem czy to związane, ale od 3 miesięcy mam uporczywe zajady. Co je zaleczę - pojawiają się nowe. Z ostatnim walczyłam ponad miesiąc, stosując różne specyfiki, aż w końcu pomógł mi octanisept i to dosyć szybko, bo w około 5 dni, co w porównaniu z całym okresem walki z "zajadem" było chwilą.

Podsumowując, czy mam powody do obaw? Martwią mnie te węzły... Jak wiadomo, gogle podpowiedziało mi od razu raka, toteż zaczełam wariować i trafiłam do Was na forum. Poczytałam trochę tematów i życze wszystkim zdrowia i wygrania z chorobą. :)

zombiradok

27.03.2014 14:28

Odpowiedz
Wezly moga sie powiekszac z wielu powodow , przeziebienia , przewianie , jakas nie doleczona grypa , czy infekcje wirusowe a nawet czynniki pogodowe i tryb zycia czyli zimny dwor - duszne biuro ze stara klima itd .
Tak naprawde twoj przypadek moze byc wszytskim a moze byc niczym !
Bez podstawoego chocby usg i rtg oraz wynikow krwi ktorych wogole nie podalas nie uzyskasz tu odpowiedzi . Ziarno pieprzu tez nic nie mowi moze to byc odczyn i nic wiecej.
Przy zz tworza sie pakiety i uwierz mi to nie jest ziarno pieprzu

ZaniepokojonaOna

27.03.2014 14:35

Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź. Niestety, przekopałam cały dom i zupełnie nie wiem gdzie wsadziłam wypis ze szpitala. W każdym razie lekarka mówiła, że wszystko poza leukocytozą jest ok (po operacji zaniosłam ksero, zeby dołączono do karty).

Co do badan to jeszcze mam pytanie - wczoraj skończył mi się okres, dziś mam bardzo, bardzo lekkie plamienie. Dostałam skierowanie na krew i mocz, czy powinnam się wstrzymać do poniedziałku czy mogę pójść jutro? Zupełnie zapomniałam spytać o to lekarkę.

zombiradok

27.03.2014 14:48

Odpowiedz

Mocz musi byc czysty !