Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

2,7 WBC

Autor: joanna • 23.03.2014 13:48 • 3 odpowiedzi

joanna

23.03.2014 13:48

Odpowiedz
Witajcie!
Przy jakim poziomie leukocytów podawana jest chemia? Mama ma 2,7 (norma 4-10), jest po 3 chemii (tyle, ze choruje na chłoniaka DLBCL). Mama wzięła czynnik wzrostu (3 zastrzyki neupogenu), mimo to wynik taki niski. Wcześniej (tj. po 1 i po 2 chemii) miała neulastę, leukocyty były dobre- wzrastały do 20 tys, potem spadały, ale bóle kosci były nie do znisienia, stąd lekarz zmienił na neupogen)I jeszcze jedno: co Wasi lekarze robili, jeśli leukocyty były takie niskie. W ośrodku, w którym leczona jest mama po prostu pacjent odsyłany jest do domu. Czy wszędzie się tak dzieje? Czy może pacjent zostaje w szpitalu i podawane sa mu np. sterydy, witaminy?

marta91

23.03.2014 17:56

Odpowiedz

O 14:48, dnia 2014-03-23 joanna napisał(-a):

Witajcie!

Przy jakim poziomie leukocytów podawana jest chemia? Mama ma 2,7 (norma 4-10), jest po 3 chemii (tyle, ze choruje na chłoniaka DLBCL). Mama wzięła czynnik wzrostu (3 zastrzyki neupogenu), mimo to wynik taki niski. Wcześniej (tj. po 1 i po 2 chemii) miała neulastę, leukocyty były dobre- wzrastały do 20 tys, potem spadały, ale bóle kosci były nie do znisienia, stąd lekarz zmienił na neupogen)I jeszcze jedno: co Wasi lekarze robili, jeśli leukocyty były takie niskie. W ośrodku, w którym leczona jest mama po prostu pacjent odsyłany jest do domu. Czy wszędzie się tak dzieje? Czy może pacjent zostaje w szpitalu i podawane sa mu np. sterydy, witaminy?

Przy złych wynikach krwi zawsze byłam odsyłana do domu.

Nessa

23.03.2014 18:48

Odpowiedz

O 14:48, dnia 2014-03-23 joanna napisał(-a):

Witajcie!

Przy jakim poziomie leukocytów podawana jest chemia?

nie pamiętam dokładnie, ale coś mi się kołacze po głowie 2,5 ?

Gizmo

23.03.2014 21:26

Odpowiedz

Na mnie neupogen nie działał a neulasta owszem powodowała duży wyrzut i nie trzeba było przekładać chemii. Po neulaście miałam okropne bóle tylko do trzeciego podania, potem nie wiem albo się przyzwyczaiłam albo nie wiem co, ale nie odczuwałam prawie żadnych skutków ubocznych.