Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

bol zeber po zakonczeniu chemii

Autor: LANA • 27.02.2014 18:24 • 4 odpowiedzi

LANA

27.02.2014 18:24

Odpowiedz

czy zdazyło wam sie ze bolały was zebra po calkowitym zakonczeniu chemii? czy to normalne bo szpik sie regeneruje czy to raczej powod do niepokoju? DZIEKI za odp

szybownik69

27.02.2014 19:08

Odpowiedz

O 19:24, dnia 2014-02-27 LANA napisał(-a):

czy zdazyło wam sie ze bolały was zebra po calkowitym zakonczeniu chemii? czy to normalne bo szpik sie regeneruje czy to raczej powod do niepokoju? DZIEKI za odp

... ja też tak mam ale na USG było w porządku, lekarz hematolog mówi że tak może być więc nie wnikam. Ja dodatkowo miałem rozcinany bok przy pobieraniu wycinka do badania i mam taką jakby dziurę większą między żebrami i ta okolica czasami boli. Na pierwszym pecie napisali: cechy pozłamaniowe żeber.

zombiradok

28.02.2014 06:02

Odpowiedz
Dziwny temat mnie 2 mcie po zakonczeniu chemii zaczely bolec zebra po prawej stronie dzis mam bole tak duze ze promieniuja one na lopatke prawa , biore MST Continus ( morfina ) . Niestety bol zeber nie jest ( w moim przypadku ) dobra oznaka , W grudniu robilem peta i dowiedzialem sie z kad ten bol , SA NA NICH NACIEKI O CHARAKTERZE WZROSTOWYM I ZAATAKOWANY UKL KOSTNY !! .

Ja bym na waszym miejscu jednak tego nie bagatelizowal i jak jest mozliwosc to sprawdzil bym to bo lepiej miec czyste sumienie ze zrobilo sie wsio niz potem miec zal ze czegos nie dopielismy na ost guzik . Tu jednak chodzi o nasze zdrowie i zycie .

P.s. - Bol zeber wzmocnil sie po 1 kursie DHAPu .

Gizmo

28.02.2014 07:43

Odpowiedz

A mnie właśnie żebra bardzo bolały po zakończeniu chemii. Ból utrzymywał się ze dwa miesiące i nie oznaczał niczego złego.

zombiradok

28.02.2014 16:28

Odpowiedz

O 08:43, dnia 2014-02-28 Gizmo napisał(-a):

A mnie właśnie żebra bardzo bolały po zakończeniu chemii. Ból utrzymywał się ze dwa miesiące i nie oznaczał niczego złego.

JA tylko opisalem swoj przypadek !