Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

starania o dziecko

Autor: justa • 22.02.2014 07:12 • 7 odpowiedzi

justa

22.02.2014 07:12

Odpowiedz

Czesc. Chciałabym Was o cos zapytać, mój mąz miał chemioterapie i radioterapie którą skończył w sierpniu 2013r a chcielibyśmy zacząc starac się o dziecko tylko nie wiem czy to nie za wcześnie bo lekarz nie mówił nic na ten temat męzowi. Robił wyniki po leczeniu i były bardzo dobre jest już zdrowy ale nie wiem czy to nie za wcześnie i boje się czy dziecko nie urodzi się z jakąs wadą. Jeśli ktoś może mi pomoc bo będę bardzo wdzięczna.

zombiradok

22.02.2014 07:35

Odpowiedz

O 08:12, dnia 2014-02-22 justa napisał(-a):

Czesc. Chciałabym Was o cos zapytać, mój mąz miał chemioterapie i radioterapie którą skończył w sierpniu 2013r a chcielibyśmy zacząc starac się o dziecko tylko nie wiem czy to nie za wcześnie bo lekarz nie mówił nic na ten temat męzowi. Robił wyniki po leczeniu i były bardzo dobre jest już zdrowy ale nie wiem czy to nie za wcześnie i boje się czy dziecko nie urodzi się z jakąs wadą. Jeśli ktoś może mi pomoc bo będę bardzo wdzięczna.

wiem ze chemioterapia moze powodowac bezplodnosc i ze w trakcie lecznia bez zabezpieczenia lepiej sie nie kochac . Ale uwazam ze pol roku pozniej mozecie zaczac starania o dziecko jesli nic sie nie bedzie dzialo niech sobie zrobi testy na plodnosc !

justa

22.02.2014 08:14

Odpowiedz

Dzięki za odpowiedz. Mam nadzieje ze będziemy mogli mieć dziecko. Mamy już 5 letnią córeczke urodziła się zanim zaczęła się choroba i jest zdrowa ale chcielibyśmy mieć jeszcze jedno żeby miała rodzeństwo. Ale jeśli się nie uda to i tak będziemy szczęśliwi ze mamy córeczke.

zombiradok

22.02.2014 09:48

Odpowiedz

O 09:14, dnia 2014-02-22 justa napisał(-a):

Dzięki za odpowiedz. Mam nadzieje ze będziemy mogli mieć dziecko. Mamy już 5 letnią córeczke urodziła się zanim zaczęła się choroba i jest zdrowa ale chcielibyśmy mieć jeszcze jedno żeby miała rodzeństwo. Ale jeśli się nie uda to i tak będziemy szczęśliwi ze mamy córeczke.

Ja tez mam naszczescie 3 maludow :)

justa

22.02.2014 10:12

Odpowiedz

A miałes dzieci przed leczeniem czy po?

zombiradok

22.02.2014 11:00

Odpowiedz

O 11:12, dnia 2014-02-22 justa napisał(-a):

przed :) najstarszy syn 9 lat potem 2 corki 3 i 2 lata

justa

22.02.2014 11:17

Odpowiedz

przed :) najstarszy syn 9 lat potem 2 corki 3 i 2 lata

To masz wielkie szczęście i dla kogo walczyc! Zycze szybkiego wyzdrowienia:)

Tomaszek

25.02.2014 10:00

Odpowiedz

O 08:12, dnia 2014-02-22 justa napisał(-a):

Czesc. Chciałabym Was o cos zapytać, mój mąz miał chemioterapie i radioterapie którą skończył w sierpniu 2013r a chcielibyśmy zacząc starac się o dziecko

U mnie po 3 latach po chemii MOPP i radio w badaniach wyszło ,że z płodnością jest wszystko ok. Dziś córka ma już 19lat i jest zdrowa. Niestety pozostałe chemie z nawrotów już coś uszkodziły i próba starania się o kolejne dziecko skończyła się wczesnym poronieniem(płód był bardzo źle zbudowany) i mam nakaz stosowania antykoncepcji.