Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

powiększone węzły po 2 miesiącach od zakończenia chemii i miesiąc po radio

Autor: kamila • 20.02.2014 21:16 • 4 odpowiedzi

kamila

20.02.2014 21:16

Odpowiedz

jestem 2 miesiące po zakończeniu chemii i 3 tygodnie po radio, po chemi stwierdzono całkowitą regresje węzłow,z tym że jakieś śladowe zmiany jeszcze były wyczuwalne ale to podobno może już tak zostać, po radio mialam stan zapalny w jamie ustnej brałam antybiotyk i wszystko wróciło do normy ale od kilku dni mam wrazenie, że mam powiększone węzły na szyji, a dziś wyczułam jakby ta resztka w nadobojczyku sie powiększyła no i już panika czy to czasem nie nawrót, wizyte kontrolną mam 3 marca ale nie wiem czy wytrzymam do tego czasu, czy ja już świruje czy rzeczywiście mnie nie doleczyli, że to wszystko by tak szybko wróciło, dodam,że miałam wczesne stadium zajęty tylko prawy nadobojczyk miałam 2 cykle chemii ABVD i 10 naświetlań, czy miał ktoś nawrót tak szybko przecież to brzmi jak jakiś koszmar, kolejny koszmar...

Syringa

20.02.2014 21:28

Odpowiedz

3 marca już niedługo - wytrzymaj. To może być od tego stanu zapalnego. Zaraz po leczeniu często powiększały mi się węzły na szyi. Zawsze okazywało się, że są odczynowe np. od przeziębienia i po pewnym czasie znikały. Lekarz przy wizycie powinien dać na wszelki wypadek skierowanie na USG, ale nie ma co się martwić.

Magda

21.02.2014 17:59

Odpowiedz

To od tego przeziębienia, co miałaś, 3 marca poproś dla spokoju o USG, ale nie ma się co martwić.

asia .

21.02.2014 19:49

Odpowiedz

O 22:16, dnia 2014-02-20 kamila napisał(-a):

jestem 2 miesiące po zakończeniu chemii i 3 tygodnie po radio, po chemi stwierdzono całkowitą regresje węzłow,z tym że jakieś śladowe zmiany jeszcze były wyczuwalne ale to podobno może już tak zostać, po radio mialam stan zapalny w jamie ustnej brałam antybiotyk i wszystko wróciło do normy ale od kilku dni mam wrazenie, że mam powiększone węzły na szyji, a dziś wyczułam jakby ta resztka w nadobojczyku sie powiększyła no i już panika czy to czasem nie nawrót, wizyte kontrolną mam 3 marcka ale nie wiem czy wytrzymam do tego czasu, czy ja już świruje czy rzeczywiście mnie nie doleczyli, że to wszystko by tak szybko wróciło, dodam,że miałam wczesne stadium zajęty tylko prawy nadobojczyk miałam 2 cykle chemii ABVD i 10 naświetlań, czy miał ktoś nawrót tak szybko przecież to brzmi jak jakiś koszmar, kolejny koszmar...

Hej ja jestem 9 miesiący w remisji ostatnio miałam tylko morfologie wyszło wszystko ok więc doktor nie dawała mi na żadne dodatkowe badania mam az w kwietniu.Też mam dwa węzły jeden większy drugi mniejszy na samym dole nadobojczyka pet wykazał że wszystko z nimi ok i sobie są cały czas z tymże nie rosnal także u Ciebie też pewnie będzie ok ;)

Jeden minus tego że zawsze myślę że mam nawrót to wtedy kiedy dwa tygodnie przed okresem czuje się jak flaki z olejem a do tego bolą miejsc te gdzie miałam węzły ale kwestia przyzwyczajenia aczkolwiek trochę męczące ;)

Zdrowia życzę ;)

Pozdrawiam :)

kamila

22.02.2014 14:36

Odpowiedz

cały sęk w tym, że mój to urósł też mialam pozostałość, ale teraz wyczuwam, że jest większy, po niedzieli zrobie morfologie ale boje sie jak cholera, że mnie nie doleczyli