isabella88
10.02.2014 16:28
Witam was wszystkich serdecznie! Jestem tu stala bywalczynia od kilku miesiecy, ale jakos nigdy nie mialam odwagi sie odezwac. Moja historia jeszcze sie nie zaczela i mam nadzieje, ze szysbciutko sie skonczy.
Autor: isabella88 • 10.02.2014 16:28 • 7 odpowiedzi
isabella88
10.02.2014 16:28
Witam was wszystkich serdecznie! Jestem tu stala bywalczynia od kilku miesiecy, ale jakos nigdy nie mialam odwagi sie odezwac. Moja historia jeszcze sie nie zaczela i mam nadzieje, ze szysbciutko sie skonczy.
isabella88
10.02.2014 16:30
isabella88
10.02.2014 16:31
Juz wam tlumacze gdzie teraz jestem.. Pani doctor zrobia mi juz 3 badania krwi, rtg klatki piersiowej i wszystko jak narazie ok! Czekam na usg brzucha w piatek, a we wtorek, czyli jutro ide do Pani hematolog. Dostalam skierowanie od rodzinnego lekarza. Strawsznie sie boje, ale isc trzeba.
Ilona
13.02.2014 08:09
Isabella88
13.02.2014 10:20
O 09:09, dnia 2014-02-13 Ilona napisał(-a):
Wiem ze sie boisz i rozumiem to. Guzki nie zawsze od razu oznaczaja nowotwor. Czasem to kwestia przeziebienia lub uczulenia. Dobrze ze robiśz badania. Wg mnie powinnas zglosic sie do onkologa jesli nadal tego nie zrobilas. On skieruje cie na tomografie komputerowa ktora jest o wiele dokladniejszym badaniem. Jesli to ziarnica to na pewno wyjdzie to na tomografii.
Powodzenia
Dziekuje za odpowiedz Ilona, wczoraj bylam u Pani hematolog/onkolog. Nie wiem czy w Polsce tez maja takie polaczenia u lekarzy. Myslalam, ze sa to odzdzielne dziedziny. No nic. Pani doktor dala mi skierowanie wlasnie na tomografie komputerowa. Wiec na usg brzucha jednak jutro nie ide. Teraz tylko czekac bog wie ile czasu na tk :(
Mialam robione wszysktie badania na obecnosc wirusow itp. Chora w ogole nie bylam, wiec od tego raczej guzki tez nie wystapily.. Nie wiem co o tym wszystkim myslec. Wiadomo troche sie martwie, ale czas swoje pokaze.
rodzynka
13.02.2014 14:00
Isabella88
13.02.2014 17:40
O 15:00, dnia 2014-02-13 rodzynka napisał(-a):
Izabela, czekaj spokojnie na badanie i nie panikuj. Powiększone węzły to może być wszystko, niekoniecznie od razu chłoniak.
Badania krwi wyszły Ci dobrze? Robiłaś OB/CRP?
Masz jakieś dodatkowe objawy chłoniaków typu nocne poty, świąd?
Rodzynka dziękuje ci za komentarz. Tak miałam robione wyniki i wszystko w normie. Rtg klatki tez ok. Tak na prawdę nie wiedziałam czemu lekarz zlecił mi to badanie dopóki nie zaczęłam czytać o moich objawach itp. Teraz rozumiem. Po skierowaniu poszłam do Hematologa i tez pytała się tylko o typowe objawy chłoniaka, zbadała węzły i zleciła tk.. Wiec niewiem co o tym wszystkim myślec. Oczywiście żaden z lekarzy nic mi nie mówi sama się muszę wszystkiego domyślać.
Jeśli chodzi o inne objawy to strasznie schudłam i jestem bardzo przemęczona. Mogę spać dniami. No i te poty nocne. Nie częste, ale jak już są to szkoda gadać. Cała mokra.
Isabella88
04.03.2014 13:05
Witam! Czy jest tu ktos kto sie leczy/bada w Anglii? Chcialam tylko zapytac ile czekaliscie na wyniki CT.. Jezeli takowe badanie mieliscie.. Pozdrawiam