Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Prosze o rade

Autor: ronnie • 06.02.2014 18:05 • 10 odpowiedzi

ronnie

06.02.2014 18:05

Odpowiedz
Witajcie, sprawdzanie co mi jest w internecie zaprowadziło mnie tutaj. Mam 22 lata i jestem zaniepokojony trochę swoim stanem zdrowia, otóż zdarzyło mi się jakoś miesiąc temu że po imprezie alkoholowej bolało mnie z prawej strony od barku przez obojczyk, oraz szyja z tej samej strony, ostatnio ból powrócił nawet bez kontaktu z alkoholem, ale nie trwało to długo (kilka godzin) no i ból też nie był jakiś super silny, ale troche przeszkadzał, poza tym zauważyłem 'kulke' która pojawiła sie pod jabłkiem Adama, byłem na uzg i znajduje się on w cieśni tarczycy, płaty tarczycy mam czyste, a guzek wg radiologa o charakterze gruczolaka, byłem juz na biopsji cienkoigłowej i za 3 tyg mam mieć wynik,miałem też badanie TSH na wypadek nadczynności/niedoczynności tarczycy, wyszło w normie, jednak kilka dni po pobieraniu krwi nadal bolała mnie ręka, byłem u lekarza, dał antybiotyk stwierdził zapalenie tkanek miękkich(?) przeszło mi juz, ręka nie boli i jest ok, ale wydaje mi sie że pod lewa pacha pojawiło się coś na wzór kulki gołym okiem niewidoczne, lecz po dotknięciu da się coś wyczuć mniej więcej w tym miejscu co na zdjęciu (zdjęcie nie moje)
http://img81.imageshack.us/img81/2112/pacha004kn5.jpg
dzisiaj macałem sie po mostku i wyczułem coś w miejscu gdzie kończy się mostek, lecz bardziej z prawej strony gdy silniej nacisnę to trochę boli... Miałem robione badanie krwi, wszystko wyszło w porządku. Potów nocnych nie mam, gorączki również, trochę schudłem, ale to z własnego przymusu. Nie należę do osób które bagatelizują takie objawy, ale jeśli moglibyście coś poradzić, to prosze o pomoc. Pozdrawiam!

Asowa

06.02.2014 19:09

Odpowiedz

O 19:05, dnia 2014-02-06 ronnie napisał(-a):

Witajcie, sprawdzanie co mi jest w internecie zaprowadziło mnie tutaj. Mam 22 lata i jestem zaniepokojony trochę swoim stanem zdrowia, otóż zdarzyło mi się jakoś miesiąc temu że po imprezie alkoholowej bolało mnie z prawej strony od barku przez obojczyk, oraz szyja z tej samej strony, ostatnio ból powrócił nawet bez kontaktu z alkoholem, ale nie trwało to długo (kilka godzin) no i ból też nie był jakiś super silny, ale troche przeszkadzał, poza tym zauważyłem 'kulke' która pojawiła sie pod jabłkiem Adama, byłem na uzg i znajduje się on w cieśni tarczycy, płaty tarczycy mam czyste, a guzek wg radiologa o charakterze gruczolaka, byłem juz na biopsji cienkoigłowej i za 3 tyg mam mieć wynik,miałem też badanie TSH na wypadek nadczynności/niedoczynności tarczycy, wyszło w normie, jednak kilka dni po pobieraniu krwi nadal bolała mnie ręka, byłem u lekarza, dał antybiotyk stwierdził zapalenie tkanek miękkich(?) przeszło mi juz, ręka nie boli i jest ok, ale wydaje mi sie że pod lewa pacha pojawiło się coś na wzór kulki gołym okiem niewidoczne, lecz po dotknięciu da się coś wyczuć mniej więcej w tym miejscu co na zdjęciu (zdjęcie nie moje)

http://img81.imageshack.us/img81/2112/pacha004kn5.jpg

dzisiaj macałem sie po mostku i wyczułem coś w miejscu gdzie kończy się mostek, lecz bardziej z prawej strony gdy silniej nacisnę to trochę boli... Miałem robione badanie krwi, wszystko wyszło w porządku. Potów nocnych nie mam, gorączki również, trochę schudłem, ale to z własnego przymusu. Nie należę do osób które bagatelizują takie objawy, ale jeśli moglibyście coś poradzić, to prosze o pomoc. Pozdrawiam!

Poczekać na wynik biopsji tarczycy i nie doszukiwać się u siebie ziarnicy.

Nie masz nic co mogłoby o niej świadczyć.

ronnie

06.02.2014 19:26

Odpowiedz

Dziękuje podniosło mnie to troche na duchu, dam znać co wynikło z biopsji, pozdrawiam serdecznie :)

Tomek

07.02.2014 09:02

Odpowiedz

O 20:26, dnia 2014-02-06 ronnie napisał(-a):

Dziękuje podniosło mnie to troche na duchu, dam znać co wynikło z biopsji, pozdrawiam serdecznie :)

Dopiszę się do wątku. Asowa jest heroską. Powinna dostać odznaczenie od Prezydenta. W każdym wątku, w którym ktoś się niepokoi jest jej odpowiedź i wszędzie rzeczowo. Skąd czerpiesz siłę na te wszystkie odpowiedzi ?

Asowa

07.02.2014 13:09

Odpowiedz

O 10:02, dnia 2014-02-07 Tomek napisał(-a):

Dopiszę się do wątku. Asowa jest heroską. Powinna dostać odznaczenie od Prezydenta. W każdym wątku, w którym ktoś się niepokoi jest jej odpowiedź i wszędzie rzeczowo. Skąd czerpiesz siłę na te wszystkie odpowiedzi ?

Tomek, ty tak poważnie?;)

Życie mnie nauczyło twardego stąpania po ziemi...

Tomek

07.02.2014 20:47

Odpowiedz

O 14:09, dnia 2014-02-07 Asowa napisał(-a):

O 10:02, dnia 2014-02-07 Tomek napisał(-a):

Tomek, ty tak poważnie?;)

Życie mnie nauczyło twardego stąpania po ziemi...

Masz dyżur jak Anioł Straż z jednego filmu: 24 godziny na dobę. Mówiłem poważnie, odpowiedziałaś już chyba w tysiącu wątkach, żeby się ludzie badali, zachowywali ostrożność, ale nie histeryzowali.

ronnie

01.03.2014 12:06

Odpowiedz

Pomyślałem, że może warto napisać jak u mnie sie skończyło, i zaczęło, dostałem wynik biopsji i podejrzewają u mnie raka brodawkowego tarczycy, w poniedziałek ide do lekarza porozmawiać o zabiegu i kiedy mógłby sie odbyć. Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę ;)

zombiradok

01.03.2014 16:39

Odpowiedz

O 13:06, dnia 2014-03-01 ronnie napisał(-a):

Pomyślałem, że może warto napisać jak u mnie sie skończyło, i zaczęło, dostałem wynik biopsji i podejrzewają u mnie raka brodawkowego tarczycy, w poniedziałek ide do lekarza porozmawiać o zabiegu i kiedy mógłby sie odbyć. Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę ;)

Złośliwy czy nie ????

ronnie

01.03.2014 20:17

Odpowiedz

O 17:39, dnia 2014-03-01 Zombiradok napisał(-a):

O 13:06, dnia 2014-03-01 ronnie napisał(-a):

Złośliwy czy nie ????

Jeszcze nie wiem, dopiero bede ustalał z lekarzem termin usunięcia tego, pewnie bede wiedział wiecej po badaniu histopatologicznym, mam nadzieje że wszystko dobrze sie skończy, na pewno tutaj napiszę ;). Póki co szukam w Poznaniu, zależy mi na czasie, chce się tego jak najszybciej pozbyć. Może znacie jakiś dobrych specjalistów w tej dziedzinie, za każde info bardzo dziękuję! Pozdrawiam

inolek1

02.03.2014 20:20

Odpowiedz

Złośliwy czy nie ????

z tego co wiem rak to nowotwór złośliwy. nowotwór niezłośliwy nie jest rakiem a i nie każdy nowotwór złośliwy rakiem jest (jak np zz)

Póki co szukam w Poznaniu, zależy mi na czasie, chce się tego jak najszybciej pozbyć. Może znacie jakiś dobrych specjalistów w tej dziedzinie, za każde info bardzo dziękuję!

jeśli szukasz w poznaniu to polecam wco na garbarach. jeśli na skierowaniu do chirurga onkologii masz dopisek PILNE to przyjmują Cie od razu - ja przyszłam z takim skierowaniem o godz 9 i kazali mi przyjść na 14-stą(bez pilnego skierowania czeka sie około 2-3 tygodni). sam chirurg nazywał sie florczak i jestem nim zachwycona bo na biopsję czeka się ok 2-3 miesięcy a on załatwił to w ciągu tygodnia. facet sie przejął mimo że był przez to na dywaniku u dyrekcji. gość sie nie rozczula, jest rzeczowy ale też bardzo kompetentny i stara sie pomóc jak tylko może. i pomaga!!!

mam nadzieje ze okaże sie to niezłośliwą zmianą i raz dwa sie tego pozbędziesz a póki co walcz o dobre skierowanie i o siebie

pozdrawiam

ronnie

02.03.2014 21:56

Odpowiedz

Masz racje co do tego raka, dopiero wgłębiam sie w temat i jestem świeżakiem ;). Bardzo dziękuję za informacje oraz słowa otuchy. Pozdrawiam :D