Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

DHAP+ATOSSA+MORFINA

Autor: zombiradok • 02.02.2014 05:41 • 7 odpowiedzi

zombiradok

02.02.2014 05:41

Odpowiedz
Rowna sie wielkie zatwarzdenie . Dla mnie to masakra bo jeszcze mi nie dobrze a ti takie mega problemy z dolem . Jak sobie radzilislcie???

P.S. Sluch jeszcze wariuje

rodzynka

02.02.2014 08:25

Odpowiedz

Nic nie doradzę a'propos piewszego, ale jeśli idzie o:

to koniecznie zgłoś to lekarzowi. Cisplatyna (w składzie DHAP) uszkadza słuch i lepiej tego nie bagatelizować.

tomaszek

02.02.2014 08:59

Odpowiedz

O 06:41, dnia 2014-02-02 Zombiradok napisał(-a):

Rowna sie wielkie zatwarzdenie . Dla mnie to masakra bo jeszcze mi nie dobrze a ti takie mega problemy z dolem . Jak sobie radzilislcie???

Niestety te leki przeciwwymiotne tak działają, musisz spytać się lekarza , ale ja już po każdym kursie miałem bisacodyl (obecnie bez recepty jest jako dulcobis) ale w minimalnej dawce.

Co do słuchu miałem w DHAP: Cisplatyna 200mg , Ara-c 2x400mg , Dexaven 4x40mg. Po kilku dniach efekt jakby zalania uszu wodą mijał , na stałe też mi nic ze słuchem nie zostało.

Pozdrawiam i trzymam kciuki !

ewa

02.02.2014 09:54

Odpowiedz

"Solievo" to tabletki ziołowe i bez recepty, które bardzo pomagały na zdrowe wypróżnienia podczas chemioterapii i akceptowane przez lekarza. Najważniejsze to to, że nie powodują biegunki i bardzo dobrze regulują sprawy jelitowe.

INES

02.02.2014 12:34

Odpowiedz
Jak po DHAPie mam słuch uszkodzony trwale.
Po 3 podaniach przerwano mi tą chemię.

Doskonale radziłam sobie z podawaniami chemii z dożylnie podanym relanium.
Kapitalny odlot!!!! :)))))
Bardzo mi się podobało ;)

Największą frajdę w tracie leczenia sprawiały mi seriale komediowe. Na czytaniu książek nie byłam w stanie się skupić. No i spotkania z przyjaciółmi, rodziną. Ale to już na wychodziłam ze szpitala i byłam trochę ogarnięta ;)

Buziaki!

MOLO

02.02.2014 21:15

Odpowiedz

O 13:34, dnia 2014-02-02 INES napisał(-a):

Jak po DHAPie mam słuch uszkodzony trwale.

Po 3 podaniach przerwano mi tą chemię.

Doskonale radziłam sobie z podawaniami chemii z dożylnie podanym relanium.

Kapitalny odlot!!!! :)))))

Bardzo mi się podobało ;)

Największą frajdę w tracie leczenia sprawiały mi seriale komediowe. Na czytaniu książek nie byłam w stanie się skupić. No i spotkania z przyjaciółmi, rodziną. Ale to już na wychodziłam ze szpitala i byłam trochę ogarnięta ;)

Buziaki!NA ZAPARCIA OCZYWIŚCIE LAKTULOZA SYROP. SZKODA ŻE PRZED PODANIEM LEKÓW PRZECIWWYMIOTNYCH NIE MÓWI SIĘ O TYM PACJENTOM ŻE POTEM JEST MEGA ZAPARCIE CZŁOWIEK MUSI DO WSZYSTKIEGO DOCHODZIĆ SAM NIE MA WYKŁADÓW NA TEMAT SKUTKI UBOCZNE CHEMII A BEZ TEGO PROZAICZNE SPRAWY URASTAJĄ DO MEGA PROBLEMU

MOLO

02.02.2014 21:18

Odpowiedz

NA ZAPARCIA LAKTULOSA

Karina

11.03.2014 14:08

Odpowiedz
U mnie przez problemy ze sluchem (i mowieniem) po pierwszym podaniu DHAP zdecydowali nie podawac mi tej chemii wiecej. Powiedzieli, ze jesli przy pierwszym podaniu sa takie problemy, to pozniejsze wlewy moga uszkodzic sluch na stale, bo cisplatyna jest neurotoksyczna.
Na zaparcia mialam tabletki.
Zdrowka zycze :)