Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wazne pytanie !!!

Autor: JAAA • 30.01.2014 11:33 • 8 odpowiedzi

JAAA

30.01.2014 11:33

Odpowiedz

Mam wnik biopsji węzła- i teraz uwaga lekarz nie wie co jest napisane w tym wyniku nie wie co to znaczy i dal skierowanie do szpitala. Nie wiem czy jest sens się klasc do szpitala może nie powodow. podam wnik biopsji _ Widoczn przewlekły odczyn zatok rdzennych ' bARDZO PROSZE O RADĘ

JAAA

30.01.2014 11:45

Odpowiedz

czy ktokolwiek wie co znaczy, przewleky odczyn zatok rdzennych?

JAAA

30.01.2014 13:44

Odpowiedz
naprawdę nikt nie wie co znaczy ten wynik ?.
dwóch lekarzy nie wie, albo są niedouczeni

beata79

30.01.2014 15:51

Odpowiedz

Lekarzem nie jestem...ale na logikę patrząc zatoka rdzenna to część budowy węzła chłonnego, a więc Twój wynik wskazuje na przewlekły stan zapalny tej właśnie części węzła chłonnego. Z tego co piszesz wynik wyklucza nowotwór, ale skoro lekarz sugeruje konsultację w szpitalu to na pewno warto skorzystać.

izum90

31.01.2014 20:47

Odpowiedz

O 12:33, dnia 2014-01-30 JAAA napisał(-a):

Mam wnik biopsji węzła- i teraz uwaga lekarz nie wie co jest napisane w tym wyniku nie wie co to znaczy i dal skierowanie do szpitala. Nie wiem czy jest sens się klasc do szpitala może nie powodow. podam wnik biopsji _ Widoczn przewlekły odczyn zatok rdzennych ' bARDZO PROSZE O RADĘ

hej ja troche z innej beczki powie mi ktos gdzie znajduja sie wezły chłonne środpiersiowe najwyższe gr 11 ?

mikee80

01.02.2014 08:47

Odpowiedz

O 14:44, dnia 2014-01-30 JAAA napisał(-a):

naprawdę nikt nie wie co znaczy ten wynik ?.

dwóch lekarzy nie wie, albo są niedouczeni

przewklekle zapalenie zatoki rdzennej węzła może mieć podłoże nowotworowe. Najczęściej bialaczkowe. Oczywiście nie zawsze. W szpitalu będą pewnie chcieli poszukać histiocytow czy jakoś tak. Plus inne badania

JAAA

03.02.2014 08:52

Odpowiedz
dziekuje za odpowiedzi.... poszlam do szpitala najpierw zaproponowali mi centrum onkologi zeby wyciac inny wezelek.... potem zrobili test na mono...
i wynik pozytywny, przewiezli mnie do szpitala zakaznego, wezel obojczykowy rosnie a ja nie mam zadnych objawow mono tylko bole kosci..... zadnych badan mi tu nie robili stwierdzili ze mono to mono i. wezly pol roku moga wracac do siebie. jednak ja mam jakies dziwne przeczucie, ze nie wszystko dokladnie sprawdzili ..... wynik igm 0,85 + tyle co mi zrobili niewiem moze poprostu warto im zaufac .....

TERESA

05.02.2014 13:20

Odpowiedz

cześć no właśnie to przeczucie.....Ja chodziłam 2 lata z rakiem pracując w szpitalu i to jeszcze na Izbie Przyjęć-zasuwałam po 240 godz. w m-cu,bo nie miałam żadnych objawów,lecz dziwne przeczucie,że dzieje się coś dziwnego-przypadkiem /badania okresowe/ wyszedł rak,jak byk.Nie chcę Cię straszyć,ale odżałuj parę zł i skonsultuj wynik z jeszcze innym onkologiem i w razie draki NIE DAJ SIE ABSOLUTNIE.Ja jestem już po 6 czerwonych chemiach,40"kwarcówkach" przepalona na wylot /niechcąco/,nic nie łykałam przez 6 tygodni,nie mam włosów,nie myję się na razie 4 m-ce i 5 dni,ale MAM POCZUCIE HUMORU,czego Ci życzę-trzymaj się

JAAA

06.02.2014 08:51

Odpowiedz

O 14:20, dnia 2014-02-05 TERESA napisał(-a):

cześć no właśnie to przeczucie.....Ja chodziłam 2 lata z rakiem pracując w szpitalu i to jeszcze na Izbie Przyjęć-zasuwałam po 240 godz. w m-cu,bo nie miałam żadnych objawów,lecz dziwne przeczucie,że dzieje się coś dziwnego-przypadkiem /badania okresowe/ wyszedł rak,jak byk.Nie chcę Cię straszyć,ale odżałuj parę zł i skonsultuj wynik z jeszcze innym onkologiem i w razie draki NIE DAJ SIE ABSOLUTNIE.Ja jestem już po 6 czerwonych chemiach,40"kwarcówkach" przepalona na wylot /niechcąco/,nic nie łykałam przez 6 tygodni,nie mam włosów,nie myję się na razie 4 m-ce i 5 dni,ale MAM POCZUCIE HUMORU,czego Ci życzę-trzymaj się

Bardzo mi przykro :( ale życze dużo zdrówka ! .... straszne są te choroby, wszystkie:(

gdyby ktoś chciał spojrzeć na moje wyniki badań albo polecić jakie badania zrobić gdyby węzły się nie chowały będę wdzieczna. Bo przy mononukleozie niby boli gardło.... niby. Czytałam że ryzyko zachorowania na chłoniaka wynosi do 4 lat, po przejsciu tej choroby, ale jak to kontrolować przez te 4 lata? Dodam jeszcze ze wycięto mi nie powiekszony węzeł.... te duze zostały a wycięli mi 3 niewielkie węzły chłonne ;/ uważam że powinni zbadac węzły powiekszone.... Pozdrawiam