Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Pytanie

Autor: michal1302 • 29.01.2014 14:00 • 45 odpowiedzi

TERESA

05.02.2014 13:48

Odpowiedz

Cześć Michał-NIE MARTW SIE,bo nie ma tego złego,coby na dobre nie wyszło!!!Skoro Twa doktor ma wąty,co do dalszego leczenia,to Cię postawi na Konsylium,lub potocznie Kominek-jak kto woli.Kominy odbywają się w środyTak się zbiera ok.10,lub więcej specy i debatują na Twój temat,a to jest b.korzystne dla nas chorychJa osobiście,czyli mój rak był na kominie w USA i Holandii.I dostałam najlepszą darmową drogą czerwoną chemię i 40 "kwarcówek" z codzienną nawigacją-fizycy od radio myśleli,że jestem żoną ministra,a tu biedna rencistka z lumpeksu.NIE DAJ SIE-USMIECH NA BUZI I POCZUCIE HUMORU----,bo to czyni cuda.Uwierz mi jestem ze służby zdrowia-----LECZ SIE WLASNA POZYTYWNA ENERGIA-paMieszkam w Gdańsku a Ty?.Tu,jak na obecne czasy jest opieka super.

TERESA

05.02.2014 14:10

Odpowiedz

No i jeszcze postanowiłam Cię rozśmieszyć.Ja mam w sobie w tym samym miejscu /na prawym płucu wym 40x39 wrośnięte w tchawicę/ 3 RAKI-NA SERIO.Każdy ma inną nazwę i inny stopień złośliwości-to są jaja no nie?Dlatego też byłam "gościem" na 11 międzynarodowych Konsyliach-biopsja cienkoigłowa pokazuje coś innego,Pet dokłada przerzuty,które wyklucza MRI,a biopsja gruboigłowa jeszcze innego raka i w co wierzyć?Sory ochujeć można no nie?,ale jak Ci pisałam ja się nie dam za chiny ludowe-mam 55 lat i na ra nie wybieram się w zaświaty-trzym się-jeśli masz potrzebę pisz na maila tekla526@gmail.com.

michal1302

05.02.2014 20:09

Odpowiedz

O 15:10, dnia 2014-02-05 TERESA napisał(-a):

No i jeszcze postanowiłam Cię rozśmieszyć.Ja mam w sobie w tym samym miejscu /na prawym płucu wym 40x39 wrośnięte w tchawicę/ 3 RAKI-NA SERIO.Każdy ma inną nazwę i inny stopień złośliwości-to są jaja no nie?Dlatego też byłam "gościem" na 11 międzynarodowych Konsyliach-biopsja cienkoigłowa pokazuje coś innego,Pet dokłada przerzuty,które wyklucza MRI,a biopsja gruboigłowa jeszcze innego raka i w co wierzyć?Sory ochujeć można no nie?,ale jak Ci pisałam ja się nie dam za chiny ludowe-mam 55 lat i na ra nie wybieram się w zaświaty-trzym się-jeśli masz potrzebę pisz na maila tekla526@gmail.com.

Nawet nie wyobrażam sobie przez ile musisz przechodzić. Również trzymaj się i nie daj się.

Ja jestem z Łodzi i tu też się leczę, mam bardzo blisko do szpitala co jest wielkim plusem. Też tak mi się wydaję, że na konsylium zostanie przedstawiona moja sytuacja. No i na pewno jest to lepsze dla mnie, gdyż decyzja nie będzie zależała w takim wypadku tylko od jednej osoby.

I tak w ogóle to dziękuję wszystkim za odzew! :)

marta91

05.02.2014 20:38

Odpowiedz

O 21:09, dnia 2014-02-05 Michal1302 napisał(-a):

O 15:10, dnia 2014-02-05 TERESA napisał(-a):

Nawet nie wyobrażam sobie przez ile musisz przechodzić. Również trzymaj się i nie daj się.

Ja jestem z Łodzi i tu też się leczę, mam bardzo blisko do szpitala co jest wielkim plusem. Też tak mi się wydaję, że na konsylium zostanie przedstawiona moja sytuacja. No i na pewno jest to lepsze dla mnie, gdyż decyzja nie będzie zależała w takim wypadku tylko od jednej osoby.

I tak w ogóle to dziękuję wszystkim za odzew! :)

Michał , ja również leczę się w Łodzi. Czyżby Kopernik ?

michal1302

05.02.2014 21:00

Odpowiedz

O 21:38, dnia 2014-02-05 Marta91 napisał(-a):

O proszę. No pewnie, że Kopernik. Nawet nie wiem czy gdzieś indziej w tym mieście leczą na takie choroby.

marta91

05.02.2014 21:05

Odpowiedz

O 22:00, dnia 2014-02-05 Michal1302 napisał(-a):

O 21:38, dnia 2014-02-05 Marta91 napisał(-a):

O proszę. No pewnie, że Kopernik. Nawet nie wiem czy gdzieś indziej w tym mieście leczą na takie choroby.

Ja też nie ale to nie jedyny szpital w Łodzi więc nie szkodziło zapytać :) Ja lecze się na poddodziale diagnostyki i terapii onkologicznej .. być może kiedyś się spotkamy :)

michal1302

05.02.2014 21:15

Odpowiedz

O 22:05, dnia 2014-02-05 Marta91 napisał(-a):

Ja też nie ale to nie jedyny szpital w Łodzi więc nie szkodziło zapytać :) Ja lecze się na poddodziale diagnostyki i terapii onkologicznej .. być może kiedyś się spotkamy :)

Chyba będzie ciężko bo mnie na hematologii leczą ;]

marta91

05.02.2014 21:18

Odpowiedz

O 22:15, dnia 2014-02-05 Michal1302 napisał(-a):

O 22:05, dnia 2014-02-05 Marta91 napisał(-a):

Chyba będzie ciężko bo mnie na hematologii leczą ;]

ooo:p no ja trafiłam do onkologa i tak już zostało:P

michal1302

09.02.2014 12:47

Odpowiedz
Postanowiono, że będę miał jeszcze zrobionego PETa i dopiero na podstawie tych wyników będą podejmowane kolejne decyzje co do dalszego leczenia.
Pet mam jutro, a jestem trochę przeziębiony, katar i lekki ból gardła, na szczęście bez podwyższonej temperatury. I tutaj pojawia się pytanie, czy przez przeziębienie mogą mi nie zrobić tego badania? Byłoby fatalnie bo muszę mieć zrobionego tego peta jak najszybciej.

marta91

18.02.2014 19:53

Odpowiedz

O 13:47, dnia 2014-02-09 Michal1302 napisał(-a):

Postanowiono, że będę miał jeszcze zrobionego PETa i dopiero na podstawie tych wyników będą podejmowane kolejne decyzje co do dalszego leczenia.

Pet mam jutro, a jestem trochę przeziębiony, katar i lekki ból gardła, na szczęście bez podwyższonej temperatury. I tutaj pojawia się pytanie, czy przez przeziębienie mogą mi nie zrobić tego badania? Byłoby fatalnie bo muszę mieć zrobionego tego peta jak najszybciej.

Michał i jak się sprawy mają ? Miałeś tego peta?

Marek

18.02.2014 20:35

Odpowiedz

Michał. Jedź do Wawy do IHiT, albo CO. Ja pochodzę z Łodzi i miałem okazję być w Koperniku - niestety jakaś dziwnie słaba decyzyjność tam była, co mi się nie bardzo podobało, dlatego przeniosłem się do Wawy. Obecnie jestem w trakcie radio w CO. Pozdrawiam

michal1302

20.02.2014 13:22

Odpowiedz

O 20:53, dnia 2014-02-18 Marta91 napisał(-a):

Michał i jak się sprawy mają ? Miałeś tego peta?

Peta miałem, tylko że na wyniki doczekać się nie mogę. Lekarz który opisuje badania ponoć jest na jakimś szkoleniu... No ręce opadają. Jestem już prawie 2 miesiące od ostatniego wlewu abvd, wiem że jest ze mną średnio i mam sobie spokojnie czekać na wyniki nie wiadomo jak długo, a guz niech sobie zacznie znowu rosnąć, o ile już nie rośnie.

Póki co staram się wykorzystywać ten czas na odstresowanie, korzystam trochę z życia wreszcie bo mam duże zaległości przez chemioterapie. Włosy i brwi odrosły już całkiem ładnie, cieszę się nimi póki mogę, bo niedługo pewnie znowu się z nimi pożegnam.

A co do Warszawy, to niewygodne to dla mnie będzie, nie wyobrażam sobie ciągłego dojeżdżania, choć czasem ten Kopernik mnie denerwuje, ale o tyle jest dobrze że mam bardzo blisko do szpitala.

INES

20.02.2014 14:07

Odpowiedz
Michał, taka przerwa jest zbyt długa.
Terapia musi mieć odpowiednia ciągłość bo wpływa to na efekt końcowy.
Ja raz zabałaganiłam przez urlopy lekarzy i przez własną opieszałość i byłam ponad 2 miesiące bez leczenia. Nie skończyło się to zbyt dobrze.

zombiradok

20.02.2014 14:18

Odpowiedz

O 15:07, dnia 2014-02-20 INES napisał(-a):

Ja raz zabałaganiłam przez urlopy lekarzy i przez własną opieszałość i byłam ponad 2 miesiące bez leczenia. Nie skończyło się to zbyt dobrze.

OD lekarzy slyszalem ze max przerwa miedzy kursami ABVD to 5 tyg min 2 tyg .

michal1302

20.02.2014 14:42

Odpowiedz

O 15:18, dnia 2014-02-20 Zombiradok napisał(-a):

O 15:07, dnia 2014-02-20 INES napisał(-a):

OD lekarzy slyszalem ze max przerwa miedzy kursami ABVD to 5 tyg min 2 tyg .

ABVD już mam zakończone, teraz jest ocena tego jak to dokładnie wygląda po leczeniu i czekam na to co dalej, zapewne wymiana chemii na mocniejszą, bo w tomografii już nie wyglądało zbyt obiecująco.

zombiradok

20.02.2014 14:55

Odpowiedz

mi 8 kursow abvd nie pomoglo polikwidowalo tylko wieksze ogniska i guzy oraz wezly 3 mce po leczniu jak to ladnie mi napisali WCZESNA WZNOWA ZIARNICY ZLOSLIWEJ . WSKAZANE WLACZENIE CHEMIOTERAPII WG SCHEMATU DHAP Z OCENA PET-CT PO 2 KURSACH .

michal1302

20.02.2014 17:30

Odpowiedz

O 15:55, dnia 2014-02-20 Zombiradok napisał(-a):

mi 8 kursow abvd nie pomoglo polikwidowalo tylko wieksze ogniska i guzy oraz wezly 3 mce po leczniu jak to ladnie mi napisali WCZESNA WZNOWA ZIARNICY ZLOSLIWEJ . WSKAZANE WLACZENIE CHEMIOTERAPII WG SCHEMATU DHAP Z OCENA PET-CT PO 2 KURSACH .

Kto wie czy mnie nie spotka podobna droga. A z tego co piszesz o swoim leczeniu to widzę, że będzie jeszcze bardziej nieprzyjemnie niż do tej pory :(

zombiradok

21.02.2014 06:05

Odpowiedz

O 18:30, dnia 2014-02-20 Michal1302 napisał(-a):

Kto wie czy mnie nie spotka podobna droga. A z tego co piszesz o swoim leczeniu to widzę, że będzie jeszcze bardziej nieprzyjemnie niż do tej pory :(

tak nie mozesz patrzec , przeciez kazdy jest inny i inaczej znosi chemie :)

marta91

21.02.2014 13:32

Odpowiedz

O 18:30, dnia 2014-02-20 Michal1302 napisał(-a):

Michał, to czy będzie mniej przyjemnie to ocenisz jak już dostaniesz, bo na razie jeszcze nie wiesz jaką chemię będziesz miał. I nie smuć się bo wszyscy tutaj jesteśmy z Tobą:)

michal1302

21.02.2014 16:37

Odpowiedz
Dzisiaj zadziałałem trochę tam gdzie trzeba i w pierwszej kolejności to moje wyniki będą obrabiane przez kogo trzeba. Jednak do poniedziałku czy wtorku trzeba i tak czekać. Bardziej przyspieszyć się nie da już.
Tymczasem w weekend zamierzam się wyszaleć ile wlezie i wyłączyć kompletnie myślenie o tym co przede mną :) bo nie wiadomo kiedy znowu będzie okazja.

Dziękuję Wam za wszystko i również trzymam kciuki za Was walczących z tym cholerstwem!
Pozdrawiam