Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Rol
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 23:26, dnia 2014-03-20 Rol napisał(-a): > Aha, Magda i mnie też swędzi skóra czasami, ale tylko wtedy, gdy jest sucha. Pytam o tą mononukleozę, bo moje 2 letnie dziecko, w tej chwili też diagnozowane, ma powiększone węzły chłonne. A jakoś nie chce mi się wierzyć w zbieg okoliczności, że matka i córka mają zz. > Mnie odsyłali z kwitkiem, bo węzły nie rosną, okresowo się zmniejszają i np. poszłam do rodzinnego żeby je pokazać, porobił badania itd. Przyszłam odebrać wyniki, lekarz jeszcze raz je zbadał i mówi, że są dużo mniejsze. I tak w kółko. Ja też je macam i się martwię, bo wydaje mi się, że na szyi mam dwa węzły połączone < niby pakiet, ale one są przesuwalne i co ciekawe, też się okresowo zmniejszają >. > Też mam niesymetrycznie powiększone te węzły, ogólnie to: karkowy, szyjne, podżuchwowe, w okolicy grasicy i prawy nadobojczykowy. Więc wygląda to nieciekawie, trwa od lipca 2012, ale nie mam objawów charakterystycznych dla chłoniaka. Z jednej strony masz dobrą postawę, bo ja z takim nastawieniem już dawno bym wiedziała co mi jest, a tak to lekarze tylko każą mi te węzły obserwować. > No, tylko, że ja przechodziłam i toksoplazmozę i mononukleozę, lekarze też na to zwalali. > O co chodzi z osią długą? > Magda, moim zdaniem, jakbyś miała chłoniaka, to już by wyszło. Ja od kilku dni dopiero zaczęłam szperać po internecie i znalazłam opis w którym w ciągu miesiąca z pojedyńczego węzła nadobojczykowego zrobił się pakiet dwóch wielkości 4 cm. Wydaje mi się, że to szybciej się rozwija. > Jednakże co do ostatniego zdania mam mieszane uczucia, bo z drugiej str wydaje mi się, że moje węzły powinny już zniknąć gdyby nie było to nic groźnego. Zobaczymy na USG. > Trzymam kciuki i powodzenia na uczelni ;)
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź