Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Mathias92
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 18:44, dnia 2014-03-20 Mathias92 napisał(-a): > > O 19:39, dnia 2014-03-13 Magda napisał(-a): > > W USG wyszło, ze to odczynowe. Onkolog kazal isc spowrotem do parazytologa i do hematologa. Jednak na cito do hematologa najszybszy termin jest na czerwiec... a parazytologa mam na przyszly czwartek. Dzis wyczulam pod uchem powiekszony wezel, dosc mocno, taki mocno przesuwalny tez, ruchliwy. Troche mnie to podłamało bo gdyby to była mononukleoza przebyta to chyba nowe wezly by mi od niej nie wyskakiwaly? > Magda jak tam twoje zdrowie, dowiedziałaś się czegoś nowego. Ja mam podobny problem. Już sam nie wiem co mam zrobić. Mam powiększone węzły podżuchwowe odczynowo 15mm, na karku z prawej strony 12mm i w dole szyji z prawej strony 11mm też odczynowo. Bardzo uznana radiolog która wykonywała USG powiedziała, że nie są to węzły podejrzane, maja zachowana wyraźną zatoke tłuszczową i są to "ładne odczynowe węzły". Jakieś 3 tyg temu miałem również lekkie poty nocne(szyja i lekko klatka piersiowa mi sie pociła) oraz temperature 36.8-37.3, ale to ustąpiło po wizycie u onkologa która powiedziała, że na 100% nie mam żadnej choroby rozrostowej. Węzły utrzymują się około 2 miesiące, ten u dołu szyji jakieś 2 tyg. W miedzyczasie miałem zapalenie gardła i mam niby nadal przewlekłe zapalenie migdałków i są do usunięcia(chociaż to dziwne bo w ogóle nie bolą). Temperatura od 3 tyg jest już w normie i poty również znikły(podejżewam, że mogło to być związane ze stresem). W kwietniu przed rokiem i dwoma laty miałem też świąd, który nie jest jakiś wielce uciążliwy i pojawia się u mnie właśnie około kwietnia i nie wiem czy wiązać go z węzłami. Mam zrobione szerokie badania krwi i wszystko jest w normie, RTG też czyste. Martwią mnie te powiększone węzły i nie wiem co mam zrobić, gdzie sie teraz udać by wykluczyć te poważniejsze choroby z nimi związane. Nie wiem co mam teraz robić, czy szukać dalej jakiejś diagnozy, czy odpuścic. Ciągle boję się, że nie posiadam diagnozy tych węzłów i ze czas mi ucieka...
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź