Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 18:10, dnia 2014-03-05 Magda napisał(-a): > > O 14:53, dnia 2014-02-28 Joasia napisał(-a): > > > O 11:37, dnia 2014-02-28 Magda napisał(-a): > > > > Magda, test p/ciał IGG wykazuje dawne zachorowanie, patrząc na czas twoich objawów na pewno nie masz aktywnej mononukleozy, ew. możesz mieć przewlekłą, wiec p/ciał IGM ja już bym nie robiła. Kosztu badania nie znam, poszukaj sobie ew. w necie. > > Poza tym szukałam jeszcze o mononukleozie i też znalazłam ciekawy artykuł, opracowanie medyczne przypadku kobiety, która miała mono przewlekłą - objawy jak ziarnica+AZS+dziwne wysypki, do tego poty nocne, chudnięcie itd. Kilka lat chodziła po lekarzach, aż któryś wpadł na pomysł żeby zrobić p/ciała - i potem leżała w szpitalu i leczyli ja z tej mononukleozy. > > Nie chcę tutaj jakoś przekonywać Cię do zrobienia badania, ale zanim zacznie się robić bardziej szkodliwe czy inwazyjne badania, typu tomografy czy wycinanie węzła, warto zrobić dostępne badania krwi. > > Życzę zdrówka :) > No i mam. Dzięki za radę. IgM wyszło wątpliwe, a dwa IgG wyszły dodatnie. Moja lekarka rodzinna nie wie co robić, ale mówiła ze to nie wyklucza zairnicy bo ziarnice powoduje wlasnie wirus mononukleozy. Kazala mi sie dalej badac i leczyc u onkologa. Teraz nie wiem co mam robic, oczywiscie poza tym by isc w piatek na USG wezlow i na wizyte u onkologa.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź