Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 09:51, dnia 2014-02-28 Magda napisał(-a): > > > > Magda pewnie czytałaś o testach lateksowych i ich skuteczności w wykrywalności choroby. Fajnie, że masz takich super lekarzy, że potrafią stwierdzić "na oko", że to na pewno nie mononukleoza. Jak Ci tylko radziłam na moim przykładzie - po wielu miesiącach badań, testów, wizyt u kilkunastu lekarzy, jeden wpadł na pomysł żeby zrobić test na mono. I p/ciała IGG świadczące o przebytym zakażeniu wyszły powyżej 750, zabrakło nawet skali, przy normie do 20. I w końcu wyjaśniła się tajemnica moich węzłów, dodam że objawów mono nie miałam żadnych - i teraz już wiem, że mono można przechodzić niemalże bezobjawowo (poza węzłami). A można dosłownie na rok czasu wypaść z obiegu i mieć problemy z przejściem 100 m z uwagi na osłabienie. Skoro czujesz, że to na pewno zz, to zgodzę się z Tobą, że nie ma co szukać na siłę innej przyczyny, tylko trzeba iść do onkologa albo hematologa i tyle. > Nie czuję, że to zz, tylko przygotowuje się, że to prawdopodobne. A moich lekarzy za takie decyzje przecież nie zachwalam, sama mam o tych lekarzach złe zdanie... W takim razie jakie powinnam zrobić testy na mononukleozę dokładnie? I ile to mniej więcej kosztuje? > Argumentem lekarzy było ''przy mononukleozie nie ma eozynofilii, więc to nie mononukleoza''.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź