Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:48, dnia 2014-02-13 Magda napisał(-a): > > > Lubię takie merytoryczne artkuły, a nie te o niczym, które zawsze jako pierwsze wyskakują w Google, pisane chyba tylko dla pozycjonowania strony. Niestety artykuł ten tylko utwierdza mnie w fakcie, że to może być ziarnica, bo świąd mam tam gdzie mam powiększone węzły, nocą świąd łydek, brzucha, boków w talii, poty nocne. > > > > > > Byłam dziś u dermatologa i powiedziała, żebym ze względu na te migdałki poszła do rodzinnej po skierowanie na posiew z gardła (i znów będzie ''a dlaczego ja mam dać, a dermatolog nie dał?!''), więc zaraz znów idę do rodzinnej (juz 3 raz w tym tygodniu, mam dość, ona mnie pewnie też ma dość). > > > > > > Właściwie to jakie badanie, poza PET, może dać dużą, bliską 100% pewność wykrycia nowotworu? Tylko TK? Bo nie wiem czy tego 7 marca, jeśli onkolog sam nie zaproponuje, czy nie poprosić o TK i w końcu wiedzieć, czy to nie nowotwór, bo to zastanawianie się, czy to nowotwór, czy nie, mnie wykańcza. 18 marca będę miała jeszcze rezonans głowy. > > > > > > Zapomniałam też dodac, że laryngolog polecał mi iść z tym do hematologa. I zastanawiam się czy jest sens prosić dziś rodzinną o skierowanie do hematologa? Bo po tylu już lekarzach chodzę, że mam dość, a żaden i tak mi jak narazie nie pomógł. > > > > Magda a te twoje wezly rosna czy w ogole sie nie zmieniaja? > Powiększają się i wychodzą mi nowe, mam na myśli te potyliczne/zauszne, bo ten po lewej stronie szyi jest ciągle taki sam, te podżuchwowe chyba też - je by trzeba zbadać USG by zobaczyć. > Rodzinna przepisała mi dziś wymaz z gardła, powiedziała że skoro chodzę do onkologa to do hematologa już mnie kierować nie będzie. Oczywiście nie obyło się bez ''dlaczego dermatolog nie wypisał tego skierowania? jakoś nie wierzę, że dermatolog nie może''.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź