Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 10:01, dnia 2014-02-13 Magda napisał(-a): > > O 22:52, dnia 2014-02-12 dziubas napisał(-a): > > zobaczcie co fajnego znalazłam nt świadu skóry: > > > > http://alergologiainfo.pl/pl/articles/item/17095/swiad_jako_rewelator_nowotworow_zlosliwych > Lubię takie merytoryczne artkuły, a nie te o niczym, które zawsze jako pierwsze wyskakują w Google, pisane chyba tylko dla pozycjonowania strony. Niestety artykuł ten tylko utwierdza mnie w fakcie, że to może być ziarnica, bo świąd mam tam gdzie mam powiększone węzły, nocą świąd łydek, brzucha, boków w talii, poty nocne. > Byłam dziś u dermatologa i powiedziała, żebym ze względu na te migdałki poszła do rodzinnej po skierowanie na posiew z gardła (i znów będzie ''a dlaczego ja mam dać, a dermatolog nie dał?!''), więc zaraz znów idę do rodzinnej (juz 3 raz w tym tygodniu, mam dość, ona mnie pewnie też ma dość). > Właściwie to jakie badanie, poza PET, może dać dużą, bliską 100% pewność wykrycia nowotworu? Tylko TK? Bo nie wiem czy tego 7 marca, jeśli onkolog sam nie zaproponuje, czy nie poprosić o TK i w końcu wiedzieć, czy to nie nowotwór, bo to zastanawianie się, czy to nowotwór, czy nie, mnie wykańcza. 18 marca będę miała jeszcze rezonans głowy. > Zapomniałam też dodac, że laryngolog polecał mi iść z tym do hematologa. I zastanawiam się czy jest sens prosić dziś rodzinną o skierowanie do hematologa? Bo po tylu już lekarzach chodzę, że mam dość, a żaden i tak mi jak narazie nie pomógł.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź