Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Asowa
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 20:31, dnia 2014-02-11 Asowa napisał(-a): > > O 20:09, dnia 2014-02-11 Magda napisał(-a): > > > Oj, Magda, Magda... > > > może poczytaj trochę nt tej maści na stronach anglojezycznych, co???na ok 20tys. pacjentów będących w programie badawczym tylko u 3 czy 2 wystąpił nowotwór. Ile to procent???Chyba jeszcze za mało wiesz na temat chrób skóy (alergii, atopii, azs czy innych)przy którch (jeśli chodzi o twarz)protopic jest jedynym wyjsciem. > > > Proszę Cię nie strasz, nie strasz...poczytaj trochę, zasięgnij porad dobrych specjalistów a wtedy wklej linka do leku, który "moze stymulować chłoniaki"...Stosuj dalej na twarz jeden z najciężych sterydów (elosone), mam nadzieję, że się jaskry nie nabawisz!!! > > > Pozdrawiam! > > > > > > Nie zmienia to faktu, że dowiedziono iż czasem może powodować powstanie chłoniaka. Rozumiem brać jakiś lek mogący powodować nowotwór niezłośliwy, ale złośliwy? > A jakie nowotwory niezłośliwe mogą wywoływać leki? > Wiesz, ogólnie samo życie to jedno wielkie ryzyko zachorowania;) > Magda, masz poczucie humoru, nie ma co;) > Na większości leków piszą, że może powodować białaczkę, nawet sporo antybiotyków tak ma;) > Wystarczy pomyśleć dlaczego producenci tak piszą. > A sterydu juz od czasu gdy mi go tu odradziliscie, nie biorę, smaruje tylko maścią linoeparol i jest w miarę dobrze. Zaczęlam tez zażywac spiruline w dawce 3 g/dzien, może ona też ma na to jakiś wpływ. Za to węzły wychodzą nowe, z tyłu głowy po prawej stronie i jeden nad obojczykiem po lewej. > > > > 7 marca mam kontrolę u onkologa wraz z USG (muszę spejcalnie wygolić włosy w tych miejscach gdzie mam węzły potyliczne i zauszne powiększone :(). Jutro idę do laryngologa (z polecenia rodzinnej, sama tego nie chciałam), pojutrze do dermatologa (dermatolog sam kazal mi sie zapisac na za miesiac), a w przyszlym tygodniu do parazytologa. Teraz idę do innego, moze on zleci wiecej badan, na inne pasozyty niz Toxoplasma gondii i cos sie wyjasni. Wciaz bardziej skłaniam sie ku temu, ze to pasozyt, ale póki nie mam pewnosci, to zz nadal nie wykluczam.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź