Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Asowa
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 13:22, dnia 2014-02-03 Asowa napisał(-a): > > O 11:43, dnia 2014-02-03 Magda napisał(-a): > > > O 22:56, dnia 2014-02-02 dziubas napisał(-a): > > > Poczytaj trochę o swędzeniu ciała przy ziarnicy. Skóra jest czysta, niezapalna, swędzi bez powodu. Towje objawy zwiazane ze sadem twarzy, szyi i głowy przypominają AZS lub inną dermatozę. Z tego co pisałaś wcześniej węzłyzamałżowniowe powiększone masz symetrycznie, po obu stronach. Z moich inforamcji wynika, ze węzły w których kumuluje się ziarnica to węzły szyjne, położone głónie w dolnym odcinku szyi, nadobojczykowe a nie podrzuchwowe. Zakładasz, ze to nowotwór i wydaje mi się, ze nawet gdyby któryś z lekarzy zlecił wycięcie węzła do badania hist-pat i wynik wyszedłby odczynowy Ty nadal upierałabyś się, że ten doktor to na pewno się pomylił. > > > > > > Jeśli źle myślę to niech mnie ktoś mądrzejszy poprawi. > > > > Myślę, że źle mnie oceniasz. Gdyby radiolog po zbadaniu USG węzłów potylicznych i zausznych stwierdził, że są odczynowe to bym przestała brać pod uwagę nowotwór. Ale tych węzłów mi właśnie nie zbadano ze względu na włosy. > > Węzły zauszne są obustronnie powiększone, ale prawy większy i prawy wyszedł pierwszy. No i są twarde, nieprzesuwalne i lekko bolesne. Są niemal jak kość. Co do swędzenia do zaczerwienienie etc., mam tylko na szyi i powiekach, a jak swędzi mnie brzuch, piersi czy łydki to nie ma żadnego zaczerwienienia, pękania skóry itp. Jakoś we wrześniu - listopadzie to był okres że łydki sobie rozdrapywałam do krwi i się wcale nie chciały goić ale jakoś od miesiąca-półtora już mnie tak nie swędzą. Zwalałam to na nowy proszek do prania lub alergię, ewentualnie podrażnienie po depilacji. > Magda, bo wezly o ktorych piszesz nie sa nowotworowe. > Dostalas cala mase rad od ludzi doswiadczonych i dalej sie upierasz przy swoim zdaniu. > Pomysl tez, ze skoro onkolog i radiolog nie widzial potrzeby badania tych wezlow to moze maja racje?
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź