Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 10:18, dnia 2014-02-01 Magda napisał(-a): > > O 21:17, dnia 2014-01-31 dziubas napisał(-a): > > 100% tańszy czyli za darmo?jest telfexo 12zł za opakowanie. Protopic jest maścią bardzo drogą 10g kosztuje ok 60zł. Poczytaj o działaniu sterydów i ich wpływie na organizm. Steryd działa w ten sposób, ze zalecza jedynie na chwilę, na czas kiedy go używasz. Musisz zacząć hamować wydzielanie histaminy, brać lek p/histaminowy taki jak telfast. Ja brałam telfast 180mg 3/dobę, moja skóra była w tak fatalnym stanie, 90% w alergii i skończyło się właśnie na hydrokoryzonie dożylnie, telfast doustnie, sterydy na ciało+proptopic na twarz. z tego co piszesz rozumiem, ze węzły zamałżowinowe powięszone są obustronnie, czy uszy?może tam masz atopię/alergię/ suchą skórę, któa się np łuszczy?Węzeł potyliczny będzie powiększony jeśli jest stan zapalny na skórze głowy. Ty nie wyleczyłas narazie stanu zapalnego skóry, tylko go zaleczyłaś przy pomocy sterydów. Dermatolog Twój kiepski. Gdy byłam w szpitalu to nikogo tam nie dziwił powięszone węzły zamałozwinowe i potyliczne bo moja skóra w tym czasie była w fatalnym stanie. > > Porada nr 1 > > to zmień dermatologa i to szbko!!!i powiedz mu przy okazji zeby siędokształcił i nie wypisywał pacjentom sterydów na twarz! > Telfast: http://www.doz.pl/apteka/p2919-Telfast_180__tabletki_powlekane_180_mg_20_szt > FexoGen: http://www.doz.pl/apteka/p54777-FexoGen_180_mg_tabletki_powlekane_20_szt > Jest 100% tańszy a skład ten sam :). > Węzły zauszne - to wygląda tak, że od razu za uszami, w miejscu już gdzie jest kość, a nie w tym dołku od razu za uchem, zrobiły mi się w grudniu takie guzki. Najpierw po prawej stronie a 2-3 tygodnie później po lewej. Są lekko bolesne i ten po prawej jest większy. Są bardzo twarde i nieprzesuwalne. Chirurg onkolog uznała, że to kość :/. Prosiłam ją dwukrotnie o zbadanie tego miejsca to ona przewracając oczami dotknęła na moment i znów powiedziała, że to kość :|. Wszystkie inne powiększone węzły są ruchome, miękkie. > Tak, moja skóra na powiekach i szyi łuszczy się. > Co do zmiany dermatologa to problem w tym, że do tej do której chodzę terminy są na 2-3 tygodnie, a do innych kilka miesięcy. O ile raz na jakiś czas na jakieś badanie mogę sobie pozwolic prywatnie, to takie chodzenie ciągle prywatnie jest dla mnie finansowo wykluczone. Już zrobiłam ostatnio prywatnie LDH, RTG zębów i jeszcze jak nie dostanę skierowania na USG węzłów potylicznych to to też zrobię prywatnie. To dla mnie dużo. Ale powiem jej że inni lekarze zabronili mi smarować się tym sterydem na twarz i zasugeruję jej to co mówisz ten protopic lub to drugie na literkę ''e''. Póki co sterydu nie używam od 3 dni i skóra zaczęła swędzieć, trochę się łuszczyć, ale nie jest jeszcze w tak diabelskim stanie jak byla w sierpniu-wrześniu, listopadzie i tydzień temu gdy odstawiłam ten steryd. Biorę 1 tabl telfastu 180 mg dziennie i smaruje te swędzące miejsca na zmianę maścią Linoeparol i Alantan plus.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź