Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 15:06, dnia 2014-01-31 Magda napisał(-a): > > O 15:37, dnia 2014-01-31 kayleigh napisał(-a): > > Może masz uczulenie na krem z wiesiołka? polecam albo cetaphil albo cos z serii physiogel. Wiem, co czujesz, bo ja od dziecka walczę z różnymi skórnymi przygodami. nie jest to przyjemne, i powiem Ci,że BARDZO uczuliła mnie właśnie POKRZYWA i skrzyp polny, który sobie suplementowałam... Nie mówiąc o bratku czy wiesiołku w kremach... :-( > Wiesiołek? On akurat odczula bo hamuje wydzielanie prostaglandyn, czy jakoś tak... natomiast o tym, że pokrzywa uczula nie wiedziałam - tyle, że ja nie piję jej już jakoś od kwietnia, czy maja. Zamówiłam przed chwilą ostropestu plamistego bezpośrednio od rolnika, który hoduje ostropest do sylimarolu. > Ja generalnie alergii nie wykluczam, ale wydaje mi się ona mniej prawdopodobna bo z alergią jestem ''zaprzyjazniona'' od dziecka i ona objawia sie u mnie kompletnie inaczej, niz to swędzenie i świąd co mam teraz, do tego te poty nocne i powiększone węzły. > Cały czas tez główkuję jak przekonać chirurg onkolog do zbadania tych węzłów zausznych i potylicznego z guzkiem. Dziś ten zauszny zrobił się lekko bolesny, tak jak w grudniu gdy się powiększył i pierwszy raz go wyczułam. Początkowo to myślałam, że się tam uderzyłam i że to guz, ale wciąż jest, do tego po drugiej stronie z 2-3 tygodnie później też wyskoczył, też na początku był bolesny, a potem już nie. I te zauszne są oba twarde jak kość i nieprzesuwalne. Jak nie dostanę skierowania na USG to już prywatnie zrobię po zgoleniu włosów byle tylko się upewnić w czymkolwiek bo chwilami stres mnie zżera, że to może być zz. Tylko wlasnie czy jest sens ściąć w tych miejscach włosy do badania? O ile zauszne to nic specjalnego bo są zaraz przy linii włosów do z tymi gdzie mam powiększony węzeł potyliczny będę musiała się trochę pomęczyć.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź