Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 14:15, dnia 2014-01-31 Magda napisał(-a): > No ok, dzięki, a drugie pytanie. Bo zważywszy że te podżuchwowe do 3 cm, z których pobrano mi próbkę przez PCI, są powiększone obustronnie i radiolog stwierdził że prawdopodobnie są odczynowe - nimi się nie martwię. Dziś jeszcze bylam na RTG wszystkich zębów, w poniedziałek idę do dentystki z tym by powiedziała mi, czy jest ok, czy nie. Martwię się przede wszystkim tym potylicznym i guzkiem pod nim, zausznymi - te co są twarde i pojedynczym węzłem na szyi po lewej stronie. W związku z tym ze ostatnio powiedzieli mi ze tych zausznych i potylicznych nie zbadaja przez włosy (a próbowali i skonczylo sie na tym ze całe były w żelu a badania i tak nie zrobiono), to zastanawialam sie czy nie ściąć w tym miejscu włosów, potem do badania inne wlosy odgarnąć na bok by dało się przez USG zbadać te węzły? Co o tym myślicie? > I następna sprawa: o jakie badania jeszcze mam molestować tego od chorób pasożytniczych? Bo póki co dał mi tylko na morfologie, OB, CRP i AST i toksoplazmoze (której wynik poznam 4 lutego). Ale zwazywszy ze, jak pisalam, pracowalam w zoo, mialam zajecia terenowe, jadlam jeżyny niepryskane i parę innych, to moze to byc przeciez rownie dobrze sarkoidoza (do objawow moim nalezy tez kaszel i nie jest to kaszel astmatyczny bo jak mam kaszel od astmy to sie dusze i ciezko mi zaczerpnąc powietrza, a ten taki nie jest), tularemia, bruceloza, lamblioza, mononukleoza i pewnie inne. Stad chcialam spytac: o jakie jeszcze badania na choroby pasozytnicze molestowac tego od chorób pasozytniczych? Te co wymienilam? Czy moze jakies jeszcze, a moze któres z tych co wymienilam wyzej skreślic? > Musze zrobic sobie liste i te leki tez do dermatolożki. Ledwo odstawiłam ten krem ze sterydem i juz powoli zaczyna sie na nowo swędzenie i łuszczenie skóry (w ogóle też od jakiegos pol roku, odkad zaczela sie ta cala sprawa) mam bardzo suchą skórę zwłaszcza twarzy i szyi mimo picia oleju z wiesiołka, tranu, smarowania twarzy i szyi alantanem plus czy maścią z olejem z wiesiołka.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź