Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Magda
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 14:54, dnia 2014-01-30 Magda napisał(-a): > > O 09:16, dnia 2014-01-30 dziubas napisał(-a): > > Magda, na początek to zmień dermatologa i przestań się mazać sterydami po twarzy bo sobie diabła narobisz, skończy się to zaćmą lub jaskrą albo jeszcze czymś gorszym. Popros o receptę na protopic lub elidel. To leki na twarz, powieki, błony śluzowe, nie zawierają sterydów, są drogie, ale warte uwagi. Na skóze głowy masz zmiany?Jakie leki dostałaś?To, że do tej pory miałaś alergię sezonową nie oznacza, ze nie dołaczyła się jakaś kolejna jej odmiana. > > > > Węzły podrzuchwowe???najczęściej od zębów powięksozne. Skąd możesz wiedziec, z eone się nie zmieniszają tylko powiększają?TO tylko USG może tak naprawdę stwoeirdzić w jakim stopniu węzel uległ zmneiszeniu czy powiększeniu. Te 3cm to oś długa? > > czy jeszcze jakieś węzły są powiększone?Potyliczne to efekt zapalenia skóy głowy. Wystarczy niewielka ranka i węzeł powiększony a jeśli się drapiesz to powistają tzw. mikrourazy, przez które dostają się bakterie etc. > > > > Wydaje mi się, ze w ostatnim badaniu w morfologii atypowych limfocytów już nie miałaś?Eozynofilia to sprawa głównie alergii lub robali a po drugie nie można interpretować poszczególnych parametrów morfologii, trzeba je braćw całości. > > > > Przytocz proszę pełny opis USG. > > > > Z jednej strony piszesz, ze nie bierzesz pod uwagę ziarnicy a zachwilę ze to albo ziarnica albo robale. > > > > Czy byłaś u onkologa z tymi wynikami?Skoro niepokoi Cie to USG to zrób tak, jak napisałam wcześniej idz do innego doktora. Zapytaj tu na forum, ktoś na pewno zna dobrego radiologa. > Na skorze glowy mnie po prostu swędzi i od drapania mam strupy. Natomiast powieki i szyja - swedza, pieka, skora się na nich luszczy, jest czerwona etc. Teraz nie przez ten steryd. Zwroce uwagę lekarzowi dermatologowi na to. > O tym ze się nie zmniejszają to miałam na myśli ten na szyi i potyliczny i guzek pod nim, pisałam ze o podżuchwowych to sama nie miałam pojęcia do czasu badania USG. Do dentystki pojde niebawem, musze znaleźć czas. > Tak, atypowe były tylko w grudniu, ale eozynofilia jest caly czas. > Nie mam przy sobie wyniku badania teraz ale brzmiał mniej więcej tak: wezly podżuchwowe powiększone do (bodajże) 2,8 cm, wezly nadobojczykowe niepowiekszone.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź