Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
izum90
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 18:42, dnia 2014-01-23 izum90 napisał(-a): > > O 17:23, dnia 2014-01-22 Magda napisał(-a): > > Witam. > > > > Dostałam skierowanie do chirurga onkologa, idę do niego we wtorek za tydzień. > > > > Mam powiększone nierównomiernie węzły chłonne szyi i głowy (wszystkie po prawej stronie, tylko jeden po lewej z boku szyi), swędzi mnie głowa, szyja i powieki, strasznie się pocę w nocy, mam eozynofilię i pare innych drobniejszych nieprawidliwości w morfologii z rozmazem. Pod prawym węzłem potylicznym, ktory wlasnie jest powiekszony, zrobil mi sie w grudniu guzek. > > > > Chciałam spytać czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł/węzły do badania? I jeśli tak czy po wycięciu węzła potylicznego i/lub szyjnego będę mogła na następny dzień jechać na uczelnie? Bo problem taki, że w najbliższy wtorek mam dwa egzaminy, potem właśnie do tego onkologa, w środe z kolei mam zaliczenie ćwiczeń, potem w czwartek też zaliczenie innych ćwiczeń i w te dni muszę być dostępna i jechać na uczelnie. Potem jeszcze 5 lutego mam ostatni egzamin. Dlatego nie wiem jak mam sie przygotowac do tej wizyty a z tego co rozmawialam z lekarzem do biopsja calego wezla bedzie raczej konieczna i oczywista. > wydaje mi sie ze jezli jest to chirurg onkolog to może o ile bedzie znieczulenie miejscowe jezeli ogolne to wiadomo nie ma opcji tu juz potrzebnych jest pare konsultacji i 3 dni z głowy przynajmniej tak było u mnie ja miałam znieczulenie ogolne ze zwzgledu ze wezły były połozone jak to lekarze mowią "w niewygodnym dla nich miejscu "ale tez usuwanie przy znieczuleniu miejscowym zagrazało mojemu zyciu stad taka decyzja ale to juz on sam zadecudeje pod warunkiem ze rzeczywiscie jest to CHIRURG onkolog
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź