Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł do badania?
Komentujesz wpis użytkownika
Joasia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 17:24, dnia 2014-01-22 Joasia napisał(-a): > > O 17:23, dnia 2014-01-22 Magda napisał(-a): > > Witam. > > > > Dostałam skierowanie do chirurga onkologa, idę do niego we wtorek za tydzień. > > > > Mam powiększone nierównomiernie węzły chłonne szyi i głowy (wszystkie po prawej stronie, tylko jeden po lewej z boku szyi), swędzi mnie głowa, szyja i powieki, strasznie się pocę w nocy, mam eozynofilię i pare innych drobniejszych nieprawidliwości w morfologii z rozmazem. Pod prawym węzłem potylicznym, ktory wlasnie jest powiekszony, zrobil mi sie w grudniu guzek. > > > > Chciałam spytać czy chirurg onkolog może od razu na poradzie wyciąć węzeł/węzły do badania? I jeśli tak czy po wycięciu węzła potylicznego i/lub szyjnego będę mogła na następny dzień jechać na uczelnie? Bo problem taki, że w najbliższy wtorek mam dwa egzaminy, potem właśnie do tego onkologa, w środe z kolei mam zaliczenie ćwiczeń, potem w czwartek też zaliczenie innych ćwiczeń i w te dni muszę być dostępna i jechać na uczelnie. Potem jeszcze 5 lutego mam ostatni egzamin. Dlatego nie wiem jak mam sie przygotowac do tej wizyty a z tego co rozmawialam z lekarzem do biopsja calego wezla bedzie raczej konieczna i oczywista. > Magda a co z USG? Onkolog nawet Cię nie zbadał, nie robiłaś USG (przynajmniej tak pisałaś), więc nie wiem czy lekarz w ciemno Ci tak wytnie węzeł. Poza tym na forum było już kilka wątków o wycinaniu i jest to co najmniej chirurgia jednego dnia. > A przy okazji - rozmawiałam z koleżanką która ma AZS i ma identyczne objawy jak Ty (swędzenie w okolicach powiek, twarzy i głowy) i ma węzły okoliczne właśnie z tego powodu powiększone.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź