Ziarnica.pl
← Wróć do działu Radioterapia
Radioterapia

Czekanie mnie wykończy

Autor: Niepewna • 20.01.2014 08:36 • 4 odpowiedzi

Niepewna

20.01.2014 08:36

Odpowiedz
Właściwie to chyba nie mam gdzie i komu się wygadać dlatego tu pisze
Czekam na wynik biopsji węzła od czasu wycięcia pojawiły sie kulki na kością obojczykową i za uszami.... i psychicznie wysiadam! Może wypowiedzieć się ktoś na temat tego czy na 100 procent węzły ruszające się pod skórą to nic groźnego ? Moje się ruszały i ruszają jednak chirurg na cito i biopsja w ten sam dzień bez żadnych badań .... ? Czy w ziarnicy węzły zawsze są nieruchome ?

Lena

20.01.2014 08:48

Odpowiedz

O 09:36, dnia 2014-01-20 Niepewna napisał(-a):

Właściwie to chyba nie mam gdzie i komu się wygadać dlatego tu pisze

Czekam na wynik biopsji węzła od czasu wycięcia pojawiły sie kulki na kością obojczykową i za uszami.... i psychicznie wysiadam! Może wypowiedzieć się ktoś na temat tego czy na 100 procent węzły ruszające się pod skórą to nic groźnego ? Moje się ruszały i ruszają jednak chirurg na cito i biopsja w ten sam dzień bez żadnych badań .... ? Czy w ziarnicy węzły zawsze są nieruchome ?

Spokojnie, za uszami węzły to raczej odczynowe. Nerwy nic nie dadzą to może być tysiąc rzeczy od pierdoły po coś poważnego.

Niepwna

20.01.2014 08:53

Odpowiedz

trochę mnie uspokoiło to forum bo wszyscy piszą że jak ruchome to na pewno nie ziarnica... a mi nawet usg nie zrobili ....chociaż wszystkie węzły mogłam przesuwać pod palcami i od razu szyję pocięli .... dlaczego?

anonim

20.01.2014 09:28

Odpowiedz

O 09:53, dnia 2014-01-20 Niepwna napisał(-a):

trochę mnie uspokoiło to forum bo wszyscy piszą że jak ruchome to na pewno nie ziarnica... a mi nawet usg nie zrobili ....chociaż wszystkie węzły mogłam przesuwać pod palcami i od razu szyję pocięli .... dlaczego?

Taka procedura do wystawienia diagnozy, w moim wypadku najpierw zrobili biopsje cienko-igłową na biopsji w sumie wyszło że mam tylko przewlekłe zapalenie węzłów, więc dodatkowo zrobiłem jeszcze tomografie szyi i zaraz po tomografii zlecili wycięcie węzła i pobranie do badania 3 tygodnie czekania i niestety wynik taki jak podejrzewano jutro przyjęcie do kliniki w Gliwicach i dalsze badania.

Byle do przodu i nie odpuszczać.

niepewna

20.01.2014 09:46

Odpowiedz

O 10:28, dnia 2014-01-20 anonim napisał(-a):

O 09:53, dnia 2014-01-20 Niepwna napisał(-a):

Taka procedura do wystawienia diagnozy, w moim wypadku najpierw zrobili biopsje cienko-igłową na biopsji w sumie wyszło że mam tylko przewlekłe zapalenie węzłów, więc dodatkowo zrobiłem jeszcze tomografie szyi i zaraz po tomografii zlecili wycięcie węzła i pobranie do badania 3 tygodnie czekania i niestety wynik taki jak podejrzewano jutro przyjęcie do kliniki w Gliwicach i dalsze badania.

Byle do przodu i nie odpuszczać. no jaa juz czekam 2 tyg wiec pewnie jescze poczekam .... przykro mi z powodu Tw wyniku. a jakie Byly Twoje objawy i wezly ruchome czy nie ? jesli moge zapytac