Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Podwyzszone limfocyty i monocyty

Autor: BardzoSieBoje • 16.01.2014 14:51 • 15 odpowiedzi

BardzoSieBoje

16.01.2014 14:51

Odpowiedz

Witam, czy podwyszone limfocyty i monocyty w rozmazie krwi moga swiadczyc o ziarnicy? Limfocyty u mnie : 48 (norma 20-45) monocyty u mnie 9 (norma 3-8). Reszta morfologii, OB, CRP, LDH w normie. Usg wezlow robilam, czysto. Usg jamy brzusznej tez. Rtg okolo poltora miesiaca temu - czysto. Pozdrawiam

Janek

16.01.2014 16:05

Odpowiedz

O 15:51, dnia 2014-01-16 BardzoSieBoje napisał(-a):

Witam, czy podwyszone limfocyty i monocyty w rozmazie krwi moga swiadczyc o ziarnicy? Limfocyty u mnie : 48 (norma 20-45) monocyty u mnie 9 (norma 3-8). Reszta morfologii, OB, CRP, LDH w normie. Usg wezlow robilam, czysto. Usg jamy brzusznej tez. Rtg okolo poltora miesiaca temu - czysto. Pozdrawiam

Takie przesunięcie to norma, daj spokój.

Asowa

16.01.2014 16:28

Odpowiedz

O 17:05, dnia 2014-01-16 Janek napisał(-a):

Takie przesunięcie to norma, daj spokój.

Janek madrze prawi;)

rodzynka

16.01.2014 17:25

Odpowiedz
O ZZ można powiedzieć, jak masz wyniki histopatologiczne powiększonego węzła chłonnego. Tylko i wyłącznie.

Pocieszę Cię tym, że wiesz, wielu z nas miało idealną morfologię tuż przed rozpoznaniem choroby. Tak więc jest się czego bać :-P

bardzosieboje

16.01.2014 20:22

Odpowiedz

O 18:25, dnia 2014-01-16 rodzynka napisał(-a):

O ZZ można powiedzieć, jak masz wyniki histopatologiczne powiększonego węzła chłonnego. Tylko i wyłącznie.

Pocieszę Cię tym, że wiesz, wielu z nas miało idealną morfologię tuż przed rozpoznaniem choroby. Tak więc jest się czego bać :-P

Czyli co mam zrobić w takim wypadku, pozostaje tylko tk?

Asowa

16.01.2014 21:43

Odpowiedz

O 21:22, dnia 2014-01-16 bardzosieboje napisał(-a):

Ale tk czego chcesz robic?

rodzynka

16.01.2014 21:46

Odpowiedz

Pozostaje iść do lekarza rodzinnego.

Człowieku, jakby każdy chciał diagnozować na podstawie odchyleń od normy nowotwory, to świat stanąłby na głowie. Możesz sobie zafundować TK w celu poszukiwania węzłów, ale skoro dotychczasowe badania nic nie wykazały, to czy TK znajdzie?

Syringa

16.01.2014 21:49

Odpowiedz

Po cholewkę chcesz TK?

Nie zrozumiałaś przekazu rodzynki.

Tak jak wszyscy wyżej pisali: Masz dobre wyniki i niepotrzebnie panikujesz. Takie delikatne odchylenie (tym bardziej jeśli to procentowe dane) jest NORMĄ. Nie masz też innych dolegliwości, więc jesteś ZDROWA! Zapytaj się swojego rodzinnego lekarza. Powie Ci to samo.

Za jakiś miesiąc możesz dla świętego spokoju powtórzyć badanie krwi.

bardzosieboje

16.01.2014 22:37

Odpowiedz

O 22:49, dnia 2014-01-16 Syringa napisał(-a):

Po cholewkę chcesz TK?

Nie zrozumiałaś przekazu rodzynki.

Tak jak wszyscy wyżej pisali: Masz dobre wyniki i niepotrzebnie panikujesz. Takie delikatne odchylenie (tym bardziej jeśli to procentowe dane) jest NORMĄ. Nie masz też innych dolegliwości, więc jesteś ZDROWA! Zapytaj się swojego rodzinnego lekarza. Powie Ci to samo.

Za jakiś miesiąc możesz dla świętego spokoju powtórzyć badanie krwi.

Kurcze, ostatnio dużo się slyszy o ziarnicy. Zwłaszcza, że bardzo ciężko jest ja wykryć, że wszystko może być ok i tylko tomograf jest w stanie coś wykazać

bardzosieboje

16.01.2014 22:38

Odpowiedz

O 22:43, dnia 2014-01-16 Asowa napisał(-a):

Ale tk czego chcesz robic?

Klatki piersiowej

Kaśku

17.01.2014 08:59

Odpowiedz

Kurcze, ostatnio dużo się slyszy o ziarnicy. Zwłaszcza, że bardzo ciężko jest ja wykryć, że wszystko może być ok i tylko tomograf jest w stanie coś wykazać

To że się dużo o ziarnicy ostatnio słyszy to dobrze. Oznacza to ludzie stają się świadomi że taka choroba istnieje i może będą się częściej badać, bądź szybciej zgłoszą do lekarza kiedy wystąpią objawy....Jednak to nie oznacza że choroba jest tak częsta jak grypa...albo nawet zapalenie skrzeli....na szczęście nadal jest to stosunkowo rzadka choroba....choć niestety statystyki idą powoli w górę....

Jednak to że twoja morfologia wykazuje lekkie odstępstwa od normy (uwierz są one lekkie) to naprawdę zbyt mało żeby zacząć się diagnozować w kierunku nowotworu....żaden normalny lekarz na podstawie tych wyników nie zleci Tobie TK......To co możesz zrobić to powtórzyć badanie za jakieś dwa, trzy tygodnie i zobaczyć co wyjdzie. Jeśli nadal będą jakieś odchyły od normy to idz do lekarza rodzinnego. On może zlecić różne bardziej dokładne badania...albo poradzi skąd może brać się problem.......Jak na razie to wygląda to po prostu jak jakiś niewielki stan zapalny w organizmie więc naprawdę nie ma przesłanek do paniki.....

Życzę zdrówka,

KK

Lena

17.01.2014 09:13

Odpowiedz

Przepraszam, ale wymiękłam. Odchylenie od normy 9, a norma do 8. Ludzie, dajcie spokój i przestańcie sobie szukać chorób!

zombiradok

17.01.2014 11:57

Odpowiedz

To prawda ja dzis mam idealne a remisji brak!

JimmiXzSq

19.05.2017 09:40

Odpowiedz

r7nmHs http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

JimmiXzSq

20.05.2017 13:18

Odpowiedz

7ICVEN http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

JimmiNi

23.10.2017 01:29

Odpowiedz

iECFqQ http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com