Kasia
19.12.2013 11:33
Troszke mnie niepokoja moje objawy.
W lutym mialam problemy z jelitami. Powiekszyly mi dwa wezly chlonne w pachwinie. Poszlam do chirurga, podotykal i powiedzial, ze sa bardzo malutkie i do obserwacji.
W lutym zachorowalam na angine. Caly czas mialam dolegliwosci zoladkowe (nudnosci,bole podbrzusza). Mialam usg jamy brzusznej, Tk bez kontrastu -ok.
wyczulam guz podzuchowy.Nie wiem ile go mam.Jest on bardzo ruchowy. Czasami boli przy dotyku. Jest dosc gleboko osadzony. Lekarz wyczula, ale nie przejela sie.
Pozniej po tej samej stronie wyczulam mala kuleczke na szyi. Nie jest widoczna golym okiem, no chyba, ze nia za bardzo poruszam. Nie boli. W sumie nie wiem czy to wezel, bo jest calkowicie oddzielony od podloza, mozna wziac kulke miedzy palcami i obracac.
Ostatnio znowu zachorowalam. Bol gardla, stan podgaraczkowy 36,4-37,7. Roznie to jest.
Morfologie mialam robiona w lutym, marcu.
W maju byla robiona z rozmazem - wszystko w porzadku.
Moze przesadzam, ale wole chuchać na zimne. Czy powinnam sie martwic? Bola mnie przy dotyku zyly na szyi (albo wezly?)
Czyli podsumuwujac, mam wezly pachwinowe powiekszone (od lutego sa takie same, ruchowe, odzielone od siebie).
Na szyi kulke (od czerwca) i podzuchowowy jeden. Wszystkie ruchowe.
Czy powinnam sie zaczac diagnozowac?
Zrobis usg szyi?
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc