Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Czy mam ziarnicę?
Odpowiedź w wątku: Jak można scharakteryzować ból w śródpiersiu przy ziarnicy?
Komentujesz wpis użytkownika
Tomek
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 21:42, dnia 2013-11-28 Tomek napisał(-a): > > O 21:46, dnia 2013-11-28 zaniepokojona988 napisał(-a): > > > O 07:37, dnia 2013-11-28 szybownik69 napisał(-a): > > > > O 06:28, dnia 2013-11-28 dziubas napisał(-a): > > > > Z wypowiedzi tych którzy chorowali wynika więc, że ziarnica może rozwijać się w śródpiersiu w czasie gdy inne węzły nie są zajęte, czy ja to dobrze rozumiem? > > > > Czy to znaczy, że węzły obwodowe w USG wyglądają "zdrowo", morfologia i reszta badań z krwi ok a w klatce rośnie guz, którego objawem mogą być różnie odczuwalne bóle? > > > > > > > > Czy jedynym sposobem, żeby to stwierdzić jest tk? > > > > > > > > I jeszcze jedno pytanie: czy tk klatki i szyi robi się za jednym razem, jednym kosztem? > > > > > > U mnie tak np było, węzły tylko w śródpiersiu (wyjściowo guz 16cm), ciągły kaszel, czasami stany podgorączkowe. Chodziłem kilka lat do różnych laryngologów - jeden alergia, drugi wyciąć migdały, trzeci w tym wieku to tak będzie, czwarty a może coś z przegrodą. W końcu jak zrobiłem RTG to stwierdzili zapalenie płuc i leczyli mnie na to tydzień. W końcu "wyżebrałem" TK i wyszło szydło z worka. > > > > > > Ja juz nie wiem, jestem zalamana, bo rzeczywiscie wychodzi na to, ze tylko i wylacznie tk, ktore jest drogie, moze cos wykazac, a tak to ciagle ta niepewnosc... > Dla zaniepokojonej mam pewną propozycję. Odpocznij sobie od szukania chorób, zwłaszcza ziarnicy na pewien czas. Masz dziwne uczucie bólu i pewien dyskomfort w klatce piersiowej... od paru dni i trafiłaś na forum chorych na nowotwór! Diagnozowanie siebie w ten sposób niczego ci nie da, a może świadczyć o hipochondrii. Ucisk w klatce i dyskomfort mogą być objawami zaburzeń afektywnych. Sama twierdzisz, że przeżywałaś niedawno stres. Dlatego: > 1)odpocznij i nie szukaj nowotworów > 2)jeżeli masz wątpliwości co do wielkości węzłów odwiedź lekarza rodzinnego, podziel się z nim tymi wątpliwościami i zapytaj o usg > 3)po pewnym czasie idz do niego ponownie (jeżeli będziesz się źle czuła) i zapytaj o możliwość kontroli > 4)przez ten czas nie wymyślaj chorób ani nie szukaj ich na necie
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź