Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

nowe włosy :)

Autor: izum90 • 15.11.2013 08:53 • 16 odpowiedzi

izum90

15.11.2013 08:53

Odpowiedz

hej ludzie to znowu ja czy ktos moze polecic jakis dobry sklep salon z perukami najlepiej z włosów naturalnych,u mnie w miescie nie ma takiej mozliwosci bo mieszkam na zadupiu i mysle zeby wybrac sie do krakowa bo mam najbliżej , zgóry dziękuje! zdrowia i zdrowia dla was :)

Martyna

15.11.2013 09:18

Odpowiedz
Właśnie też szukałam informacji o tym, bo prawdopodobnie czeka mnie chemia i nie chcę zostać w ciężkim szoku, ale jak na razie nikt nie odpowiedział w moim wątku. Może tutaj ktoś nam poradzi:-)

Póki co widziałam wiele w sklepach internetowych, ale nie znam się na tym, bo chyba ważny jest jakiś rozmiar? Nie mam główki jak od szpilki...;-)

mirama

15.11.2013 16:36

Odpowiedz
Hej!ja też podczas kiedy musiałam ku pić peruke odrazu powiedziałam że chce z naturalnych.W sklepie pani mi to odradzilla ponieważ jest to spory wydatek i kupiłam sztuczną która także wygląda naprawdę świetnie najważniejsze to jest aby ja dobrze sobie dobrać ale w sklepach panie super potrafią doradzić :-D
jest tez o tyle dobrze że Nfz doklada do tego 200 zł :-D

Asowa

15.11.2013 17:29

Odpowiedz

O 17:36, dnia 2013-11-15 mirama napisał(-a):

Hej!ja też podczas kiedy musiałam ku pić peruke odrazu powiedziałam że chce z naturalnych.W sklepie pani mi to odradzilla ponieważ jest to spory wydatek i kupiłam sztuczną która także wygląda naprawdę świetnie najważniejsze to jest aby ja dobrze sobie dobrać ale w sklepach panie super potrafią doradzić :-D

jest tez o tyle dobrze że Nfz doklada do tego 200 zł :-D

Moja peruka przeleżała w szafie, było mi w niej nie wygodnie i miałam wrażenie, że wszyscy wiedzą, że to peruka :)

Cały okres leczenia chodziłam w chustce albo w turbanie.

Leczenie zaczęłam w listopadzie, wiosną miałam już takie włosy, że mogłam chodzić bez nakrycia;)

Rodzynka

15.11.2013 17:58

Odpowiedz

O 09:53, dnia 2013-11-15 izum90 napisał(-a):

hej ludzie to znowu ja czy ktos moze polecic jakis dobry sklep salon z perukami najlepiej z włosów naturalnych,u mnie w miescie nie ma takiej mozliwosci bo mieszkam na zadupiu i mysle zeby wybrac sie do krakowa bo mam najbliżej , zgóry dziękuje! zdrowia i zdrowia dla was :)

Ja kupiłam na Placu bodajże Sikorskiego, strona sklepu:

http://www.peruki-treski.com.pl/

Ale chyba największy wybór fajnych peruk jest na ul. Szlak, tu strona: http://www.peruka.pl/kontakt

I koniecznie z papierkiem z refundacją idź na zakupy!

Karola

15.11.2013 23:15

Odpowiedz

Moja peruka przeleżała w szafie, było mi w niej nie wygodnie i miałam wrażenie, że wszyscy wiedzą, że to peruka :)

Cały okres leczenia chodziłam w chustce albo w turbanie.

ja mam dokładnie to samo, peruka leży na półce w szafie.;) także cały czas chodziłam w turbanie, do momentu, kiedy dwa razy między wlewami miałam 3 tygodniową przerwę- włosy zaczęły mi odrastać i w tej chwili wyglądam tak, jakbym po prostu króciutko je obcięła ;) więc od jakiegoś czasu nie korzystam z żadnego nakrycia głowy żeby też dodatkowo ich nie wycierać. choć robi się coraz chłodniej i trzeba będzie wykopać czapkę :D gdyby któraś z dziewcząt była zainteresowana mam na zbyciu błękitną chustę, nie używana, jeszcze z metką- oddam. ;)

Lena

16.11.2013 17:40

Odpowiedz

Kupiłam z włosów naturalnych i po pierwszym praniu wyglały koszmarnie. Nie umiałam tego układać, masakra. Poszłam i kupiłam ze sztucznych. Wyglądały ok, nosiły się lepiej, ale po 5 miesiącach z tyłu coś się zmechaciło i kupiłam trzecią. Ani jednego dnia nie byłam bez peruku, bo dla mnie osobiście to tak jak wyjść na ulicę bez majtek :) Wiele kobiet czuje się dobrze w turbanie. Ja wyglam okropnie, poza tym pracuję w biurze i nie bardzo taki turban do garsonki pasuje. A w chustce to już w ogóle wyglałam jak dziecko wojny. Peruka dodawała mi pewności siebie, faceci się oglądali i nie było źle!

Martyna

16.11.2013 18:36

Odpowiedz
Karola, a z jakich okolic jesteś? Błękit brzmi ciekawie:-)

Lena, ja już przeglądałam właśnie takie z naturalnych, sądziłam, że będą najlepsze. Teraz dałaś mi do myślenia. Jak możesz, to zdradź gdzie kupowałaś.

izum90

16.11.2013 21:42

Odpowiedz

O 18:58, dnia 2013-11-15 Rodzynka napisał(-a):

Ja kupiłam na Placu bodajże Sikorskiego, strona sklepu:

http://www.peruki-treski.com.pl/

Ale chyba największy wybór fajnych peruk jest na ul. Szlak, tu strona: http://www.peruka.pl/kontakt

I koniecznie z papierkiem z refundacją idź na zakupy!

dziekuje rodzynko :) właśnie tam się wybiore.

Karola

17.11.2013 08:55

Odpowiedz

O 19:36, dnia 2013-11-16 Martyna napisał(-a):

Miasto portowe, ale mogę wysłać gdzie się jawnie podoba. :)

Lena

17.11.2013 10:47

Odpowiedz

O 19:36, dnia 2013-11-16 Martyna napisał(-a):

Lena, ja już przeglądałam właśnie takie z naturalnych, sądziłam, że będą najlepsze. Teraz dałaś mi do myślenia. Jak możesz, to zdradź gdzie kupowałaś.

http://www.peruka.pl/index.php?tem=&kat=1

Beauty de femme

izum90

30.01.2014 11:02

Odpowiedz

dzień dobry :)

kobietki doradzicie :)jestem przed siódmym wlewem ogolnie włosy nie wypadły narazie ale zrobił mi sie placek na czubku głowy :) dość smiesznie to wyglada i zastanawiam sie co z tym zrobić przede mna jeszcze dwa wlewy najprawdopodniej i domyślam sie , ze przerzedza sie jeszcze bardziej albo tez wypadna tego nie wiem ... jednak co radzicie zgolić włosy po chemii bo nie wyobrazam sobie jak beda rosły skoro mam taki placek chciałabym zeby rosły równomiernie wiem taki problem nie problem ale może ktos miał podobnie ?:) pozdrawiam

TERESA

03.02.2014 21:00

Odpowiedz

WITAM KOBIETY ZAINTERESOWANE KUPNEM PERUKI.PROSTUJĘ NIEKTÓRE WYPOWIEDZI SĄ NIEPRAWDZIWE.WE WIGILIĘ KUPOWAŁAM PERUKĘ-JESTEM PO CHEMIO I RADIO-PIÓRKA MI WYSZŁY JUŻ PO TYGODNIU---TO SIĘ DZIEJE PO UMYCIU WŁOSÓW.NFZ W SŁUPSKU-TRZEBA IM WYSŁAĆ RECEPTĘ REFUNDUJE 250 ZŁ,A JEŚLI JESTEŚ UCZULENIOWCEM,TO 420 ZŁ-JA TYLE DOSTAŁAM I ZA TĘ KASĘ KUPISZ PRZYZWOITĄ PERUKĘ-REFUNDACJA PRZYSŁUGUJE RAZ NA ROK,O CZYM MAŁO KTO WIE.MOJA PERUKA TEŻ LEŻY PRAWIE BEZUŻYTECZNA,BO ZIMNO W TEN ŁYSY ŁEB I WOLĘ 2 CZAPKI---POZDRAWIAM NIE DAJCIE SIĘ KOBIETY-GRUNT TO UŚMIECH NA BUZI,BO TO CZYNI CUDA.PA

TERESA

03.02.2014 21:23

Odpowiedz

CZEŚĆ NIE POPEŁNIJ TEGO BŁĘDU CO JA-DOBRZE CI RADZĘ.MI ZACZĘŁY WYCHODZIĆ PUNKTOWO W POŁOWIE GRUDNIA/TO NASTĘPUJE PO UMYCIU/GOTUJĘ DOBRĄ ZUPKĘ,A TU PYK I GARŚĆ JEST W GARNKU Z ZUPĄ.NIE MASZ NA CO CZEKAĆ OGOL WŁOSY,BO BĘDĄ WSZĘDZIE I SĄ TRUDNE DO SPRZĄTNIĘCIA,ALE------NIE MASZYNKĄ DO GOLENIA,BO SIĘ WŚCIEKNIESZ.ZRÓB TO MASZYNKĄ DO WŁOSÓW,TAK,ABY MIAŁY ZE 2 CM,BO POTEM PRÓCZ DOLEGLIWOŚCI POPROMIENNYCH TO JESZCZE MASZ Z GŁOWĄ ZIMNO,UCZUCIE,JAK BY KTOŚ CI WYLAŁ WIADRO WODY NA GŁOWĘ,POTEM ŚPIASZ,JAK FAKIR BO TO KŁUJE-HORROR.DALEJ MASZ ODE MNIE O PERUKACH-JA TO WSZYSTKO JUŻ MAM PRZEROBIONE NA WŁASNYM TYŁKU-DZIŚ JEST 4 M-CE I 3 DNI,JAK SIĘ NIE KĄPIĘ-MOŻNA ŻYĆ-LICZY SIĘ EFEKT JAK CHCESZ,TO ZADZWOŃ 660-507-051-TRZYMAJ SIĘ CIEPLUTKO I.....UŚMIECH NA BUZI OBOWIĄZKOWO-TRZYMAJ SIĘ JA MIESZKAM W GDAŃSKU-MY TU OPIEKĘ MAMY SUPER

KassiaOla88

19.12.2016 12:07

Odpowiedz

a korzystał ktoś z usług firmy http://www.peruki.info.pl

Monika2509

20.12.2016 08:51

Odpowiedz

dzień dobry :)

kobietki doradzicie :)jestem przed siódmym wlewem ogolnie włosy nie wypadły narazie ale zrobił mi sie placek na czubku głowy :) dość smiesznie to wyglada i zastanawiam sie co z tym zrobić przede mna jeszcze dwa wlewy najprawdopodniej i domyślam sie , ze przerzedza sie jeszcze bardziej albo tez wypadna tego nie wiem ... jednak co radzicie zgolić włosy po chemii bo nie wyobrazam sobie jak beda rosły skoro mam taki placek chciałabym zeby rosły równomiernie wiem taki problem nie problem ale może ktos miał podobnie ?:) pozdrawiam

Hej ja jestem po 7 wlewie i mam podobnie włosy mi się posypały najbardziej na czubku głowy, ale jeszcze nie zcielam ich ,planuje to zrobić za klika dni żeby równomiernie rosly później, bo te co mi teraz zostały to takie piórka, a zawsze miałam grube i gęste włosy. Perulka odpada, nie kupuje bo wiem że będę się źle czuła, nie wstydzę się choroby a turbany, czapeczki i chustki są takie śliczne że dobieram je jako część stylizacji.

Szybkiego powrotu do zdrowia dziewczynki!:)

karolina

21.12.2016 19:30

Odpowiedz

Hej, ja mam na zbyciu nową, naturalną perukę (kupiona, ale założona raz do przycięcia. Niestety miałam wrażenie, że wszyscy dookoła wiedzą, że to peruka i zrezygnowałam z noszenia całkowicie). Gdybyś chciała poznać więcej szczegółów daj znać.