Ziarnica.pl
← Wróć do działu Przeszczep
Przeszczep

witajcie :(

Autor: izum90 • 12.11.2013 09:42 • 21 odpowiedzi

izum90

12.11.2013 09:42

Odpowiedz

kochani własnie do was dołaczyłam jestem po pierwszej chemi, czekam na wynik trepanobiopsji i powiem ze bardzo sie boje ....choc ogolnie trzymam sie dzielnie :) co oznacza przeszczep czy ktos przez to przechodził pomózcie ziarniaczki!

Janek

12.11.2013 09:48

Odpowiedz

O 10:42, dnia 2013-11-12 Izum90 napisał(-a):

kochani własnie do was dołaczyłam jestem po pierwszej chemi, czekam na wynik trepanobiopsji i powiem ze bardzo sie boje ....choc ogolnie trzymam sie dzielnie :) co oznacza przeszczep czy ktos przez to przechodził pomózcie ziarniaczki!

A kto Ci mówił o przeszczepie, jak dopiero wzięłaś pierwszy wlew ? nie wiadomo czy będzie on potrzebny, głowa do góry będzie dobrze.

izum90

12.11.2013 11:31

Odpowiedz

O 10:48, dnia 2013-11-12 Janek napisał(-a):

O 10:42, dnia 2013-11-12 Izum90 napisał(-a):

A kto Ci mówił o przeszczepie, jak dopiero wzięłaś pierwszy wlew ? nie wiadomo czy będzie on potrzebny, głowa do góry będzie dobrze.

w sumie nikt ,chyba za dużo czytam :)dzieki Janek ! pozdrówki

Aga71

12.11.2013 13:46

Odpowiedz

To nie czytaj ;-)... najpierw myśl pozytywnie, walcz z cholerą, nie ma co nastawiać się na nieco czarniejszy scenariusz:-).

Ja jestem po przeszczepie :P , żyję ... takich osób jest tutaj sporo:-)

izum90

12.11.2013 14:18

Odpowiedz

O 14:46, dnia 2013-11-12 Aga71 napisał(-a):

To nie czytaj ;-)... najpierw myśl pozytywnie, walcz z cholerą, nie ma co nastawiać się na nieco czarniejszy scenariusz:-).

Ja jestem po przeszczepie :P , żyję ... takich osób jest tutaj sporo:-)

dzięki za słowa wsparcia :) naprawdę ciesze sie że jest ten portal ...

ps . pewnie że bede walczyć z tym gównem ,innego wyjścia nie ma!pzdr

Janek

12.11.2013 14:28

Odpowiedz

O 15:18, dnia 2013-11-12 izum90 napisał(-a):

A można wiedzieć czym Cię uraczyli,jak zwykle ABVD czy inne paskudztwo,jak pisałem będzie dobrze ja już 28 lat temu zawarłem znajomość z panienką ZZ, jak na dziś czuję się dobrze mam obiecanego PETa do 2 tyg. myślę,że powinno być ok. pozdrawiam

izum90

12.11.2013 15:05

Odpowiedz

O 15:28, dnia 2013-11-12 Janek napisał(-a):

A można wiedzieć czym Cię uraczyli,jak zwykle ABVD czy inne paskudztwo,jak pisałem będzie dobrze ja już 28 lat temu zawarłem znajomość z panienką ZZ, jak na dziś czuję się dobrze mam obiecanego PETa do 2 tyg. myślę,że powinno być ok. pozdrawiam

tak ABVD mam miec 4 cykle a pozniej naswietlania jezeli szpik bedzie czysty, jezeli nie to nie wiem w sumie jak to bedzie wygladac...jestem w tym wszystkim nowa i stąd moja niewiedza ...trzymam za ciebie kciuki na pewno bedzie wszystko dobrze :) ba innej opcji nie ma :)

Janek

12.11.2013 18:16

Odpowiedz

O 16:05, dnia 2013-11-12 izum90 napisał(-a):

tak ABVD mam miec 4 cykle a pozniej naswietlania jezeli szpik bedzie czysty, jezeli nie to nie wiem w sumie jak to bedzie wygladac...jestem w tym wszystkim nowa i stąd moja niewiedza ...trzymam za ciebie kciuki na pewno bedzie wszystko dobrze :) ba innej opcji nie ma :)

Masz jaki problem ze szpikiem ? gdzie były węzły powiększone miałaś jakie badania obrazowe ? tak dla Twojego dobra masz teraz dużo czasu, poczytaj wpisy na tym forum na spokojno to jest encyklopedia, wiele zrozumiesz i dużo się dowiesz, tylko spokojnie i pytaj, zawsze się ktoś z ziarniaków odezwie, wesprze, to ludzie wielkiego serca wiem co piszę.

asia .

13.11.2013 07:34

Odpowiedz

cztery cykle chemii i coś ze szpikiem ?nie sądzę...

jaki masz stopień choroby?

przede wszystkim to się nie załamuj wiadomo diagnoza jest szokie -łzy,rozpacz...ale tak naprawdę jak bardziej się w to wszystko zgłębisz to zrozumiesz że jeżeli choroby można nazwać złymi czy dobrymi to My mamy ta dobra ;)Pozdrawiam ;)pierś do przodu i do boju ;)

Aga71

13.11.2013 07:56

Odpowiedz
trochę nie w temacie, ale jestem ciekawa... Janku, masz upragnionego peta?, czyżbyś dostał się do dr J w Krakowie?
a teraz w temacie: kochana, skoro masz zaplanowane 4 cykle ABVD, to wszystko wskazuje na II. Nie martw się, każdy z nas miał trepanobiopsję/lub prawie każdy/, to jeden z elementów diagnostyki:-), i zwykle szpik wychodzi czysty/chyba, że jest zaawansowane stadium zz, co oznacza IV stopień/.
Głowa do góry zatem i pisz jak tylko masz ochotę i wątpliwości...ja zaczęłam tutaj się edukować z dniem jak sama sobie zdiagnozowałam zz a był to grudzień 2009 r. na gwiazdkę...lekarze wpadli na to dopiero w lutym;-), dorobiłam się jednak tylko II. Stara jestem więc leczenie było troszkę inne, ale i tak jestem wśród żywych:-)

Rodzynka

13.11.2013 08:53

Odpowiedz
Izum, parę tygodni i nauczysz się wszystkiego, przywykniesz do medycznej nomenklatury, oswoisz się z chorobą i nauczysz się funkcjonować w nowej rzeczywistości.

Jeśli jesteś z Krakowa lub okolic, to zapraszam na spotkania Stowarzyszenia Przebiśnieg, przychodzą różni ludzie, z różnych bajek, łączy nas choroba. Dostaniesz wsparcie itp :)
https://www.facebook.com/StowarzyszeniePrzebisnieg

izum90

13.11.2013 10:49

Odpowiedz

O 19:16, dnia 2013-11-12 Janek napisał(-a):

Masz jaki problem ze szpikiem ? gdzie były węzły powiększone miałaś jakie badania obrazowe ? tak dla Twojego dobra masz teraz dużo czasu, poczytaj wpisy na tym forum na spokojno to jest encyklopedia, wiele zrozumiesz i dużo się dowiesz, tylko spokojnie i pytaj, zawsze się ktoś z ziarniaków odezwie, wesprze, to ludzie wielkiego serca wiem co piszę.

dziekuje dobre duszyczki za miłe słowa :)histopat to NS 1 CA 2A nie mam przy sobie wyniku ale cos w te strone badanie pet wykazało zacieki na kościach choc obraz nie był jednoznaczny , tak było napisane i wiem ze pewnie nie oznacza to nic dobrego, nie chce nastawiac sie na najgorszy scenariusz ale strach jest...oprócz tego poszerzone śródpiersie i wezły szyi jama brzuszna czysta, taki był wstepny wynik

izum90

13.11.2013 10:53

Odpowiedz

O 09:53, dnia 2013-11-13 Rodzynka napisał(-a):

Izum, parę tygodni i nauczysz się wszystkiego, przywykniesz do medycznej nomenklatury, oswoisz się z chorobą i nauczysz się funkcjonować w nowej rzeczywistości.

Jeśli jesteś z Krakowa lub okolic, to zapraszam na spotkania Stowarzyszenia Przebiśnieg, przychodzą różni ludzie, z różnych bajek, łączy nas choroba. Dostaniesz wsparcie itp :)

https://www.facebook.com/StowarzyszeniePrzebisnieg

wiem naprawde trzymam sie dzielnie po prostu najgorsze jest to czekanie bardzo stresujace ale naprawde siłe do walki mam ogromną , wiele przeszłam w zyciu i wierze ze i z tym sobie poradzę ale chcac nie chcac jest to "nowa"sytuacja....mieszkam niedaleko krakowa takze nie wykluczone ze mogłabym sie zjawic kiedys mysle ze bardzo by mi to pomogło ! jeszcze raz dziekuje :)

Janek

13.11.2013 13:15

Odpowiedz

O 08:56, dnia 2013-11-13 Aga71 napisał(-a):

trochę nie w temacie, ale jestem ciekawa... Janku, masz upragnionego peta?, czyżbyś dostał się do dr J w Krakowie?

)

Aga tak od dr J. dzięki za namiary jutro jadę po skierowanie mam nadzieję, że będzie dobrze.

Rodzynka

13.11.2013 14:50

Odpowiedz

O 14:15, dnia 2013-11-13 Janek napisał(-a):

)

Aga tak od dr J. dzięki za namiary jutro jadę po skierowanie mam nadzieję, że będzie dobrze.

No to super, że trafiłeś na dr House'a ;-)

Ja też się wybieram do niego jutro lub pojutrze po skierowanie na PET.

Izum, a Ty u kogo się leczysz? Na forum tutaj nie podajemy nazwisk, ale jeśli możesz, to określ ośrodek i inicjały lekarza.

izum90

13.11.2013 15:10

Odpowiedz

O 15:50, dnia 2013-11-13 Rodzynka napisał(-a):

)

No to super, że trafiłeś na dr House'a ;-)

Ja też się wybieram do niego jutro lub pojutrze po skierowanie na PET.

Izum, a Ty u kogo się leczysz? Na forum tutaj nie podajemy nazwisk, ale jeśli możesz, to określ ośrodek i inicjały lekarza.

jesli o mnie chodzi to Kielce a moja p doktor to M.M :)

Aga71

13.11.2013 17:08

Odpowiedz

)

Będzie dobrze! co ci powiedział?

Rodzyneczko i tobie również powodzonka... ja chyba w styczniu mam jakąś kontrolkę:-)

Janek

13.11.2013 17:27

Odpowiedz

O 18:08, dnia 2013-11-13 Aga71 napisał(-a):

)

Będzie dobrze! co ci powiedział?

Rodzyneczko i tobie również powodzonka... ja chyba w styczniu mam jakąś kontrolkę:-)

Potwierdził opinię tego pierwszego, ale ze względu na to, że można mnie uznać "weteranem i na historię choroby należy mi się PET" no i dowiedziałem się że byłem leczony w 85 roku iperytem i gazem musztardowym podobno składniki MOPPu ale spoko facet.

Karola

13.11.2013 18:18

Odpowiedz
Kochani ja w związku z PET. Czy są szansę dostać się na to badanie w waszych miastach jeszcze w tym roku? Orientujecie się jak wyglądają u was terminy? I czy jest tutaj może ktoś, kto robił takowe badanie we Wrocławiu? Bo mam mały problem i próbuję się z nim uporać ;)
Izum trzymaj się dzielnie, choć pewnie czasem łatwo nie będzie głowa do góry! Trzymam kciuki i pozdrawiam :)

Janek

13.11.2013 18:42

Odpowiedz

O 19:18, dnia 2013-11-13 Karola napisał(-a):

Kochani ja w związku z PET. Czy są szansę dostać się na to badanie w waszych miastach jeszcze w tym roku? Orientujecie się jak wyglądają u was terminy? I czy jest tutaj może ktoś, kto robił takowe badanie we Wrocławiu? Bo mam mały problem i próbuję się z nim uporać ;)

Izum trzymaj się dzielnie, choć pewnie czasem łatwo nie będzie głowa do góry! Trzymam kciuki i pozdrawiam :)

Ja parę tyg. temu pytałem w Krakowie na ul. Wrocławskiej , to pani powiedziała, że okres oczekiwania jest około 2 tyg.jak jest teraz nie wiem.