Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

5 lat i nic

Autor: dorota • 30.08.2013 22:38 • 1 odpowiedzi

dorota

30.08.2013 22:38

Odpowiedz
Witam
Od 5 lat chodzę do lekarza i nikt nie wie co mi dolega Od 5 lat mam OB 43-52 (najnowsze badanie)miesiąc temu miałam biop.guzków tarczycy oraz węzła chłonnego wyszła dobrze .Mam powiększone węzły o 2cm ;ciągłe bóle lewej strony głowy,ból pod obojczykiem z lewej strony,guzki w lewej piersi(badane przez onkologa jakies 4lata temu bez oznak rakowych)skoki temperatury czasami wysypki,ogólnie nie mam siły szybko się męczę i strasznie się pocę przy normalnych codziennych czynnościach Czy to może byc ZZ ? Pomóżcie bo juz nie mam siły chodzić do coraz to innych lekarzy a oni i tak nie robią żadnych nowych badań i nie potrafią powiedziec co mi jest Pozdrawiam

Tilia

31.08.2013 08:52

Odpowiedz

O 00:38, dnia 2013-08-31 dorota napisał(-a):

Witam

Od 5 lat chodzę do lekarza i nikt nie wie co mi dolega Od 5 lat mam OB 43-52 (najnowsze badanie)miesiąc temu miałam biop.guzków tarczycy oraz węzła chłonnego wyszła dobrze .Mam powiększone węzły o 2cm ;ciągłe bóle lewej strony głowy,ból pod obojczykiem z lewej strony,guzki w lewej piersi(badane przez onkologa jakies 4lata temu bez oznak rakowych)skoki temperatury czasami wysypki,ogólnie nie mam siły szybko się męczę i strasznie się pocę przy normalnych codziennych czynnościach Czy to może byc ZZ ? Pomóżcie bo juz nie mam siły chodzić do coraz to innych lekarzy a oni i tak nie robią żadnych nowych badań i nie potrafią powiedziec co mi jest Pozdrawiam

Pięć lat to długo. Mnie też bolała głowa z lewej strony i lewy obojczyk, bark (ból był taki, że musiałam brać silne leki przeciwbólowe - na receptę). Nikt nie wiedział co mi jest. Po roku wyskoczył mi duży węzeł nadobojczykowy i wtedy wszystko stało się jasne. Choć biopsja cienkoigłowa nic nie wykazała, dopiero wycięcie całości i porządne badanie histopatologiczne.

Pocenie się w ciągu dnia nie świadczy o ZZ. Tu chodzi o tzw zlewne poty nocne - budzisz się w nocy tak mokra, że trzeba zmienic piżamę a czasem nawet pościel. Nie da się odkryć i przeczekać.

Myślę, że 5 lat to byłoby długo jak na ZZ.