Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Problem za granica

Autor: Izabela • 02.05.2013 17:02 • 5 odpowiedzi

Izabela

02.05.2013 17:02

Odpowiedz
Witam. Wiem,ze nie powinnam zasmiecac forum bez wynikow badan, jednak w moim przypadku jest to bardzo skomplikowane. Przebywam w Norwegii, od stycznia jestem osoba bezrobotna (nieprzedluzenie umowy z powodu problemow z kregoslupem-dyskopatia), a za czym idzie, nie mam ubezpieczenia. Jednak martwia mnie moje objawy, i jezeli ktos madry stwierdzi, ze sa to mozliwe objawy ZZ, zdecyduje sie na podroz do Polski. Jakies cztery miesiace temu wyczulam guzek w pachwinie prawej, owalny, nieprzesuwalny, niebolacy. Pozniej pojawily sie jeszcze takie male, okragle. Wszystkie twarde. Troche ponad miesiac temu pojawil sie nastepny, tym razem w lewej pachwinie. Rozmiar troche wiekszy niz 1 cm. od poczatku pojawienia sie guzkow potwornie swedzi mnie skora calego ciala i uszy w srodku. Z uszu wycieka mi jakis plyn od czasu do czasu. Nie mam zadnej wysypki, pojawiaja sie tylko czerwone plamy, ktore po jakims czasie znikaja. Bole poalkocholowe mam za kazdym razem po lyku np piwa czy wina. Co do nocnych potow, to mialam je bardzo czesto wczesniej, natomiast teraz spac w nocy nie moge prawie w ogole. ZAty ka mnie czasem w klatce piersiowej, rentgen mialam robiony ponad rok temu (sprawdzano czy nie przemycilam gruzlicy z Polski). Czasem robi mi sie bardzo slabo, kreci mi sie w glowie. Nawet zwykly prysznic jest problemem, jednak nie dzieje sie to jakos bardzo czesto. Jest mi na zmiane zimno albo bardzo goraco, tak ze az mnie pali twarz i oczy. Dodam jeszcze tylko, ze mam 24,5l.
Bardzo prosze o odpowiedz, czy jest sie czym martwic.

marek

02.05.2013 21:32

Odpowiedz
Witaj

napewno nie można tego bagatelizować, bez badań nic nie możnba powiedzieć ale są to niepokojące objawy, poprostu musisz udać się do lekarza może okazać się to jakąś pierdołą - np: stanem zapalnym dróg rodnych bo najbliższe węzły są powiększone ale może być to coś bardziej poważnego

pamiętaj zdrowie jest najważniejsze bo masz je tylko jedno

kiu233

04.05.2013 07:51

Odpowiedz
Witaj,na twoim miejscu pojechałam bym do Polski i zrobiła badania,na wyniki poczekasz i bedziesz miała pewność.
Nie mozesz tego lekceważyć,mój chlopak miał podobne objawy co ty czyli swędząca skóra,guzki,poty,osłabienie.
Im wczesniej podejmiesz leczenie tym lepiej dla ciebie.
Jeśli chcesz zostać za granicą,nie wiem jak to jest u Ciebie w Norwegii,ale w Niemczech,jak pracowałąs legalnie,przechodzisz na bezrobotne,i do lekarza mozesz także chodzic bo ubezpieczenie oplaca ci wówczas urząd pracy,czyli twoja karata ubezpieczeniowa jest dalej ważna..
Mimo wszystko życze szczęścia,oby nie była to ziarnica.

Izabela

05.05.2013 16:33

Odpowiedz
Dziekuje bardzo za odpowiedzi.
Udalo mi sie zamowic prywatnie godzine u lekarza tutaj w Norwegii w najblizsza srode. Mam nadzieje ze mnie potraktuje powaznie, no i ze to nie jest ziarnica.
Po wizycie napisze co i jak.
Pozdrawiam

kiu233

07.05.2013 08:14

Odpowiedz

POwodzenia życzę,i daj znać.Iza

Izabela

08.05.2013 12:10

Odpowiedz

Ja juz po wizycie u lekarza jestem. Wezly powiekszone sa ale stwierdzil ze to nic groznego na pewno nie jest:). Pobrano mi krew, ale z tego co sobie przeczytalam, to badana bedzie pod kontem zelaza, magnezu itp. Wyniki w poniedzialek rano. Wezel pod prawa pacha tez sie okazal powiekszony, goraczka i stanowczo za szybki puls. No ale skoro lekarz mowi ze to niegrozne to tak musi byc!:)