Asowa
14.11.2013 19:27
O 18:00, dnia 2013-11-14 Michal1302 napisał(-a):
Żeby nie zaśmiecać forum to może podczepię się pod ten temat. Przede mną jutro wlew numer 9. Po kilku ostatnich wlewach używałem neulasty gdyż moje białe krwinki mocno spadały po pierwszych wlewach, gdy jeszcze jej nie używałem.
I teraz mój problem. Zapomniałem dziś wziąć od lekarza hematologa recepty na neulaste. Boje się, że bez tego moja krew nie dojdzie do normy na następne podanie leków za 2 tygodnie, a nie chcę już żadnych przesunięć. Lekarz pierwszego kontaktu niestety nie może tego przepisać.
Przed ostatnimi wlewami krew dzięki neulascie była wzorcowa, więc może dzięki temu, aż tak bardzo te krwinki nie polecą w dół po tej chemii? Jak myślicie? Miał ktoś podobną sytuacje? Bądź może ktoś rezygnował z neulasty po jakimś czasie?
Wiele osób nie dostaje czynnika wzrostu zaraz po chemii i jest ok. Często jest tak, że dopiero przed kolejnym wlewem lekarz widzi jak wygląda sytuacja i decyduje co dalej.
U ciebie może być akurat dobrze.
Nie rozumiem tylko tego gdzie jutro masz ten wlew? Nie będzie tam lekarza, który może ci wypisać receptę?