Ziarnica.pl
← Wróć do działu Chemioterapia
Chemioterapia

biale krwinki- zbyt slabe wyniki

Autor: sylvek1989 • 09.04.2013 13:14 • 25 odpowiedzi

Asowa

14.11.2013 19:27

Odpowiedz

O 18:00, dnia 2013-11-14 Michal1302 napisał(-a):

Żeby nie zaśmiecać forum to może podczepię się pod ten temat. Przede mną jutro wlew numer 9. Po kilku ostatnich wlewach używałem neulasty gdyż moje białe krwinki mocno spadały po pierwszych wlewach, gdy jeszcze jej nie używałem.

I teraz mój problem. Zapomniałem dziś wziąć od lekarza hematologa recepty na neulaste. Boje się, że bez tego moja krew nie dojdzie do normy na następne podanie leków za 2 tygodnie, a nie chcę już żadnych przesunięć. Lekarz pierwszego kontaktu niestety nie może tego przepisać.

Przed ostatnimi wlewami krew dzięki neulascie była wzorcowa, więc może dzięki temu, aż tak bardzo te krwinki nie polecą w dół po tej chemii? Jak myślicie? Miał ktoś podobną sytuacje? Bądź może ktoś rezygnował z neulasty po jakimś czasie?

Wiele osób nie dostaje czynnika wzrostu zaraz po chemii i jest ok. Często jest tak, że dopiero przed kolejnym wlewem lekarz widzi jak wygląda sytuacja i decyduje co dalej.

U ciebie może być akurat dobrze.

Nie rozumiem tylko tego gdzie jutro masz ten wlew? Nie będzie tam lekarza, który może ci wypisać receptę?

Tilia

14.11.2013 21:50

Odpowiedz

O 18:00, dnia 2013-11-14 Michal1302 napisał(-a):

Żeby nie zaśmiecać forum to może podczepię się pod ten temat. Przede mną jutro wlew numer 9. Po kilku ostatnich wlewach używałem neulasty gdyż moje białe krwinki mocno spadały po pierwszych wlewach, gdy jeszcze jej nie używałem.

I teraz mój problem. Zapomniałem dziś wziąć od lekarza hematologa recepty na neulaste. Boje się, że bez tego moja krew nie dojdzie do normy na następne podanie leków za 2 tygodnie, a nie chcę już żadnych przesunięć. Lekarz pierwszego kontaktu niestety nie może tego przepisać.

Przed ostatnimi wlewami krew dzięki neulascie była wzorcowa, więc może dzięki temu, aż tak bardzo te krwinki nie polecą w dół po tej chemii? Jak myślicie? Miał ktoś podobną sytuacje? Bądź może ktoś rezygnował z neulasty po jakimś czasie?

Michal, ja raz nie dostalam zastrzykow , wyniki byly kiepskie i nie dostalam chemii a po wizycie w CO strasznie sie pochorowalam i nie mogli mnie wyleczyć. Lepiej pojdz do lekarza po recepte.

michal1302

15.11.2013 06:49

Odpowiedz

O 20:27, dnia 2013-11-14 Asowa napisał(-a):

Wiele osób nie dostaje czynnika wzrostu zaraz po chemii i jest ok. Często jest tak, że dopiero przed kolejnym wlewem lekarz widzi jak wygląda sytuacja i decyduje co dalej.

U ciebie może być akurat dobrze.

Nie rozumiem tylko tego gdzie jutro masz ten wlew? Nie będzie tam lekarza, który może ci wypisać receptę?

mam wlew na oddziale ale mojej lekarki nie bedzie akurat tego dnia. Nie wiem czy jakis inny lekarz mi wypisze tak po prostu.

sylvek1989

15.11.2013 17:40

Odpowiedz

Idź na oddział znajdź jakiegoś lekarza, niech Ci wypisze, w razie wątpliwości na pewno w twojej "teczce" są informację, że to zażywasz, z tego co wszyscy mówią lepiej niepotrzebnie nie przekładać wlewów, powodzenia!

michal1302

17.11.2013 21:25

Odpowiedz

Nikt nie chciał mi przepisać, tłumacząc, że tylko lekarz prowadzący może to zrobić :/ Zajrzę więc w poniedziałek i zobaczymy, chociaż na neulastę już chyba za późno będzie 3 dni po wlewie.

Asowa

17.11.2013 22:44

Odpowiedz

O 22:25, dnia 2013-11-17 Michal1302 napisał(-a):

Nikt nie chciał mi przepisać, tłumacząc, że tylko lekarz prowadzący może to zrobić :/ Zajrzę więc w poniedziałek i zobaczymy, chociaż na neulastę już chyba za późno będzie 3 dni po wlewie.

Jeśli dobrze pamiętam to właśnie w 3 dobie po wlewie robiłam sobie zastrzyk z neulasty.