Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

Ziarnica?

Autor: Konrad • 01.04.2013 21:19 • 5 odpowiedzi

Konrad

01.04.2013 21:19

Odpowiedz
Witam mam 19 lat za miesiąc 20. Mam taki problem z guzkami z tyłu szyji na ogół gdy się kompię i myję głowe to je wyczuwam jednak nie bolą mnie wgl i wielkość ich to ok. 1 cm. Jednak już drugi raz się spotkałem z tym że boli mnie szyja po tzw. melanżu.
Po sobotnim piciu w dosyć dużych ilościach na polu siedziałem na betonie i zmarzłem dosyć silno. Przy dotyku guzek jakoś bardzo nie boli jednak go czuje. Szyja mnie poli tylko z prawej strony jednak nie zawsze. Po lewj stronie mam jedną kulke a po prawej dwie trochę mniejsze.
Czytałem trochę o tym dodam że mam na dziąśle jakaś kulke najprawdopodobniej od zepsutego zęba bo miałem go robionego. Kiedyś też miałem podobną opcje że bolała mnie szyja po 2 dniowym piciu jednak po 2 dniach przeszło . Dodam że obecnie mam katar. Mierzyłem temperature wczoraj miałem koło 1 w nocy 37,3 jednak to było po kąpieli więc pewnie dla tego że ciało było rozgrzanem zmierzyłem drugi raz miałem 36,8 dziś rano mierzyłem dwa razy miałem 36,7 i 36,8. Nigdzie indziej nie mam takich kulek tylko z tyłu szyji mam też po dwóch stronach szyji po bokach jednak są bardzo malutkie i nie bolą.
chciałem dodać że w obu tych przypadkach paliłem papierosy czego nie robię na codzień.
Co do obiawów potów nocnych nie mam choć ostatnio kiedy się obudziłem rano byłem trochę mokry na nogach ale spałem pod 2 kołdrami i było ciepło. Kiedyś ja wstałem po jakimś czasie byłem cały w wysypce jak by różyczka zeszło samo. Skóra czasem mnie swędzi ale nie często. Temperatura teraz 36,9 oraz 37,2

INES

02.04.2013 06:55

Odpowiedz
Konrad, na razie bez paniki.
Powiększony węzeł może oznaczać wiele rzeczy.
Ale jeśli już występuje - warto pokazać się lekarzowi.

Jeśli minie infekcja typu katar, a będziesz nadal wyczuwał "guzki", idź do lekarza i proś o USG tego miejsca. Bóle po piciu są raczej niepokojące. Zatem warto to sprawdzić.

Konrad

02.04.2013 07:58

Odpowiedz

O 08:55, dnia 2013-04-02 INES napisał(-a):

Konrad, na razie bez paniki.

Powiększony węzeł może oznaczać wiele rzeczy.

Ale jeśli już występuje - warto pokazać się lekarzowi.

Jeśli minie infekcja typu katar, a będziesz nadal wyczuwał "guzki", idź do lekarza i proś o USG tego miejsca. Bóle po piciu są raczej niepokojące. Zatem warto to sprawdzić.

tylko jak czytem te opinie o bólach po piciu to wgl się z moimi nie zgadzają bo zdarzyły mi się tylko dwa razy bóle po piciu i to tylko w przypadku gdy dużo przedawkowałem. Pierwszy raz to było 16 Marca gdzie po dwu dniowym melanżu zaczęła mnie boleć szyja z prawej strony jednak w tedy wracałem do domu na zimnie i jeszcze piłem piwo na polu na drugi dzień siedziałem przy otwartym oknie i w niedziele zaczęła mnie boleć szyja jednak nie bezpośrednio po piciu tylko na drugi dzień i nie był to ból nie do zniesienia tylko jak by zawianie. To samo było tej niedziele popiliśmy w sobote potem się wybrałem na pole i przebywałem tam chyba z 5 godzin oraz siedziałem na betonie i piłem piwo. Ból odezwał się na drugi dzień w podobny sposób ból szyji po prawej stronie jak by zawianie. Masa ciała utrzymuje mi się już bardzo długo na poziome 73-75kg.

ps. pora przestać pić.

konrad

02.04.2013 08:46

Odpowiedz

jeszcze jedno ostatnie pytanie czy ropień nad zębem może powodować kłucie innych węzłów niż tylko okolicznych?
idę do lekarza rodzinnego o 12:30 mam nadzieje ze coś poradzi..

INES

02.04.2013 14:23

Odpowiedz

Zapalenia dziąseł i zepsute zęby również mogą powodować powiększenie węzłów chłonnych.

Konrad

02.04.2013 20:15

Odpowiedz

Teraz zaobserwowałem coś innego wczoraj po kąpieli wyskoczył mi ten guzek za uchem z biegiem czasu trochę zmalał i przestał boleć. Teraz się wygrałem na 20 minutowy spacer ubrany w czapke i dwa kaptury i znowu zaczął boleć i się troszkę powiększył..