Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Gdzie polecacie USG węzłów w Poznaniu?

Autor: Aylith • 09.01.2013 13:48 • 7 odpowiedzi

Aylith

09.01.2013 13:48

Odpowiedz
Witam,

Bardzo proszę o polecenie dobrego gabinetu usg w Poznaniu. Chodzi mi zarówno o dobrej jakości sprzęt, lekarza i możliwość zbadania przepływów w węzłach. Robiłam usg jakoś rok temu i wyszły niepodejrzane, ale 1 z nich był powiększony. Moje węzły nadal są jakie były, do tego wyczuwam nowe. Bedę wdzięczna za porady, bo gabinetów usg jest mnóstwo i nie wiem który wybrać. Pozdrawiam.

Gizmo

09.01.2013 19:10

Odpowiedz

Zdecydowanie na Mostowej 25 - tam przyjmują lekarze radiolodzy i onkolodzy głównie z WCO i raczej znają się na rzeczy. Moje opisy usg były co prawda zdawkowe, ale jak dopytywałam, to chętnie odpowiadali na wszystkie pytania. USG jednego obszaru kosztuje tam 80zł. Pozdr

Aylith

10.01.2013 13:47

Odpowiedz

O 20:10, dnia 2013-01-09 Gizmo napisał(-a):

Zdecydowanie na Mostowej 25 - tam przyjmują lekarze radiolodzy i onkolodzy głównie z WCO i raczej znają się na rzeczy. Moje opisy usg były co prawda zdawkowe, ale jak dopytywałam, to chętnie odpowiadali na wszystkie pytania. USG jednego obszaru kosztuje tam 80zł. Pozdr

Gizmo, bardzo dziękuję za odpowiedź. A czy orientujesz się ile się płaci za kompleksowe badanie szyja, pachy, pachwiny? I jak badanie wygląda, radiolog mówi co widzi na bieżąco czy trzeba zadawać pytania? Mam wskazać najpierw o które miejsca mi chodzi (węzły są wyczuwalne ale niewidoczne) czy zdać się na lekarza? I ostatnie pytanie może mogłabyś mi kogoś konkretnego stamtąd polecić? Wiem, że na forum nie wolno, więc podaję mojego maila k_polaczek@wp.pl. Pozdrawiam

Gizmo

11.01.2013 07:24

Odpowiedz

No raczej zapłacisz osobno za wszystkie obszary (tzn. szyja - 80zł, pachy - 80zł i pachiwny - 80zł:() choć możesz tam zadzwonić i się dopytać. Badanie wygląda tak, że lekarz pyta co Cię niepokoi i po co przyszłaś. Ja przed badaniem prosiłam za każdym razem by na bieżąco informowano mnie co widać. Poza tym powiedziałam, ze interesuje mnie echogeniczność, obecność zatoki, kształt i wielkość ewentualnych węzłów. Za każdym razem moja prośba była spełniona. Generalnie ja proponuje od razu na wstępie powiedzieć czego się oczekuje bo potem często kończy się zdawkowym jest dobrze albo nic tu nie ma a w opisie wymienione powiększone węzły (i człowiek dalej się zastanawia):) nie polecę Ci nikogo konkretnego bo za każdym razem (byłam tam 4 razy w różnych odstępach czasu) trafiałam na innych lekarzy, ale zawsze byłam zadowolona.

Aylith

11.01.2013 11:24

Odpowiedz

O 08:24, dnia 2013-01-11 Gizmo napisał(-a):

No raczej zapłacisz osobno za wszystkie obszary (tzn. szyja - 80zł, pachy - 80zł i pachiwny - 80zł:() choć możesz tam zadzwonić i się dopytać. Badanie wygląda tak, że lekarz pyta co Cię niepokoi i po co przyszłaś. Ja przed badaniem prosiłam za każdym razem by na bieżąco informowano mnie co widać. Poza tym powiedziałam, ze interesuje mnie echogeniczność, obecność zatoki, kształt i wielkość ewentualnych węzłów. Za każdym razem moja prośba była spełniona. Generalnie ja proponuje od razu na wstępie powiedzieć czego się oczekuje bo potem często kończy się zdawkowym jest dobrze albo nic tu nie ma a w opisie wymienione powiększone węzły (i człowiek dalej się zastanawia):) nie polecę Ci nikogo konkretnego bo za każdym razem (byłam tam 4 razy w różnych odstępach czasu) trafiałam na innych lekarzy, ale zawsze byłam zadowolona.

Dziękuję Ci bardzo :)

ania42

12.01.2013 16:39

Odpowiedz

O 12:24, dnia 2013-01-11 Aylith napisał(-a):

O 08:24, dnia 2013-01-11 Gizmo napisał(-a):

No raczej zapłacisz osobno za wszystkie obszary (tzn. szyja - 80zł, pachy - 80zł i pachiwny - 80zł:() choć możesz tam zadzwonić i się dopytać. Badanie wygląda tak, że lekarz pyta co Cię niepokoi i po co przyszłaś. Ja przed badaniem prosiłam za każdym razem by na bieżąco informowano mnie co widać. Poza tym powiedziałam, ze interesuje mnie echogeniczność, obecność zatoki, kształt i wielkość ewentualnych węzłów. Za każdym razem moja prośba była spełniona. Generalnie ja proponuje od razu na wstępie powiedzieć czego się oczekuje bo potem często kończy się zdawkowym jest dobrze albo nic tu nie ma a w opisie wymienione powiększone węzły (i człowiek dalej się z

Hejka,ja wszystkie badania robiłam w WCO na ul.Garbary w Poznaniu.Lekarze super.Polecam!!

sylwia4012

03.03.2014 18:54

Odpowiedz

O 14:48, dnia 2013-01-09 Aylith napisał(-a):

Witam,

Bardzo proszę o polecenie dobrego gabinetu usg w Poznaniu. Chodzi mi zarówno o dobrej jakości sprzęt, lekarza i możliwość zbadania przepływów w węzłach. Robiłam usg jakoś rok temu i wyszły niepodejrzane, ale 1 z nich był powiększony. Moje węzły nadal są jakie były, do tego wyczuwam nowe. Bedę wdzięczna za porady, bo gabinetów usg jest mnóstwo i nie wiem który wybrać. Pozdrawiam.

polecam nową klinikę na Ostrowskiej, mają świetny sprzęt i wspaniałych specjalistów http://www.lekarze-poznan.eu/radiologia,843.html

zombiradok

04.03.2014 09:17

Odpowiedz

WCO badania robilem usg bylo dokladne i dokladnie opisane. niestety 4 godziny w poczekalni