Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wypadanie włosów przez całe 6 cykli?

Autor: Lena • 02.01.2013 13:55 • 5 odpowiedzi

Lena

02.01.2013 13:55

Odpowiedz

Wiem, że temat wypadania włosów był już wałkowany, ale jestem ciekawa czy włosy wypadały Wam przez całe 6 cykli czy w pewnym momencie przestały? Jestem przed 5 wlewem, mam jakieś 60-70% swoich włosów i zastanawiam się czy będą leciały stopniowo czy w końcu to się zatrzyma?

Tilia

02.01.2013 15:33

Odpowiedz

O 14:55, dnia 2013-01-02 Lena napisał(-a):

Wiem, że temat wypadania włosów był już wałkowany, ale jestem ciekawa czy włosy wypadały Wam przez całe 6 cykli czy w pewnym momencie przestały? Jestem przed 5 wlewem, mam jakieś 60-70% swoich włosów i zastanawiam się czy będą leciały stopniowo czy w końcu to się zatrzyma?

Różnie bywa. Mi wypadały stopniowo przez cały czas i jeszcze długo po chemii (choć coraz mniej). Po leczeniu miałam jeszcze cieniutkiego kucyka i czuprynkę bez prześwitów.

Moja koleżanka prawie nie traciła włosów (wypadały stopniowo ale nie było tego widać) i po 10 wlewie nagle, w nocy wypadły wszystkie.

Lepiej się na nic nie nastawiać. Wiadomo, że przy chemiii wypadają i tego należy się trzymać. Jeśli nie wypadną to będzie powód do radości a jak wypadną to... no cóż, taki los, w końcu to chemia... Ważne, że odrosną!

ada26

02.01.2013 16:11

Odpowiedz

O 16:33, dnia 2013-01-02 Tilia napisał(-a):

Różnie bywa. Mi wypadały stopniowo przez cały czas i jeszcze długo po chemii (choć coraz mniej). Po leczeniu miałam jeszcze cieniutkiego kucyka i czuprynkę bez prześwitów.

Moja koleżanka prawie nie traciła włosów (wypadały stopniowo ale nie było tego widać) i po 10 wlewie nagle, w nocy wypadły wszystkie.

Lepiej się na nic nie nastawiać. Wiadomo, że przy chemiii wypadają i tego należy się trzymać. Jeśli nie wypadną to będzie powód do radości a jak wypadną to... no cóż, taki los, w końcu to chemia... Ważne, że odrosną!

Hej,ja jestem po 13 wlewie i wypadaja jakies tam pojedyncze na poczatku sie przezedzily dosc mocno bo mialam przeswity ...po 6 wlewie zaczely odrastac i juz prawie dochodza do siebie(nie ma przeswitow )jednak "jakosciowo";) suche jak wior:/takze indywidualnosc:)

Pozdrawiam;)

abadonna

03.01.2013 14:40

Odpowiedz

ja tego nie zaobserwowałam, bo jak zobaczyłam, że na poduszce leżą kłaki i po myciu wypadają i czesząc się na grzebieniu to kazałam sobie maszynką zgolić. ale już w czasie radio miałam jeżyka fajnego i mogłam tak chodzić :)

x-man-ch

04.01.2013 07:45

Odpowiedz
Hej mi wypadały już od 2 wlewu. Po 3 wlewie obudziłem się i na twarzy miałem pełno włosów, poszedłem do łazienki się umyć i po wytarciu głowy już nie wiele mi zostało więc poszła maszynka w ruch i już miałem "kolano" na głowie hehe - ale zawsze byłem ciekaw jak będę wyglądał łysy - było śmiesznie hehe
A co do odrostu włosów to przy radio ( 2miesiące po chemii ) miałem już czuprynę że szok, ale nie na długo bo mi z tyłu głowy trochę się wypaliło ale też 2 miesiące i odrosły. Także głowa do góry i będzie dobrze!!!Pozdro

Gizmo

04.01.2013 08:52

Odpowiedz

Mi zaczęły lecieć już po pierwszym wlewie.Denerwowały mnie wszędzie zostawiane włosy, więc też się zgoliłam. Niemniej jednak tak od około 8 wlewu meszek zaczął rosnąć a po 12 wlewie nie miałam już golizny. Podczas radio (miałam naświetlane jedynie śródpiersie) włosy dalej rosły i nic się z nimi nie działo.Chemie skończyłam w lutym, w czerwcu zdjęłam peruke (miałam już włoski na chłopaka ścięte).