Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

ciąża ,a powiększony węzeł nadobojczykowy

Autor: gosia82 • 29.12.2012 20:07 • 7 odpowiedzi

gosia82

29.12.2012 20:07

Odpowiedz
Witajcie
Dawno mnie tu nie było ale oto jestem piszę by dostać od Was jak zwykle zastrzyk dobrych myśli, cieszę się że jesteście bo nasi bliscy nie zawsze są w stanie zrozumieć nasz niepokój związany ze wznową. Napiszę co u mnie, a więc w październiku wyszłam za mąż mój cierpliwy obecnie mąż miał tyle wytrwałości i poczekał na mnie aż będę gotowa zostać żoną. Po remisji dłuższy czas żyłam w przekonaniu że moją ziarnicę nie uda mi się pokonać na zawsze i wróci prędzej niż myślę i tak mijał rok za rokiem w tym roku we wrześniu minęły 4 lata od remisji a my w październiku stanęliśmy na ślubnym kobiercu był to najpiękniejszy dzień w moim życiu dwa dni po ślubie pojechaliśmy na 2 tyg do Egiptu było cudownie po powrocie miałam wizytę w poradni hematologicznej i mój lekarz który prowadził moje leczenie stwierdził że wyniki są wszystkie w normie no z wyjątkiem feratyny której wartość jest lekko obniżona ( nie miałam innych badań oprócz morfologii), myślałam że teraz szczęście mnie nie opuści tym bardziej że niedługo zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny czułam że Pan Bóg nam błogosławi byłam taka szczęśliwa nadal jestem bo dzieciątko dobrze się rozwija choć to dopiero 9 tydz ale niecałe 2 tyg temu wyczułam z lewej strony powiększony węzeł nadobojczykowy jest twardy, nieprzesuwny, boję się tym bardziej że 5 lat temu gdy rozpoczynałam leczenie pierwszy powiększył mi się również węzeł nadobojczykowy tylko po prawej stronie. Boję się że limit szczęścia został przezemnie wyczerpany.

Asowa

29.12.2012 20:30

Odpowiedz
Gosia, a gdzie fotki ze ślubu?;)
Gratulacje podwojne, z okazji ślubu i ciąży.
Myślę, że trudno cokolwiek poradzić przez internet, chyba najprościej byłoby zrobić USG tego węzła i pełną morfologię .
Mam nadzieję, że to nic poważnego....
Pisz na bieżąco jak rozwija się sytuacja, oki?

ona

30.12.2012 11:27

Odpowiedz

O 21:30, dnia 2012-12-29 Asowa napisał(-a):

Gosia, a gdzie fotki ze ślubu?;)

Gratulacje podwojne, z okazji ślubu i ciąży.

Myślę, że trudno cokolwiek poradzić przez internet, chyba najprościej byłoby zrobić USG tego węzła i pełną morfologię .

Mam nadzieję, że to nic poważnego....

Pisz na bieżąco jak rozwija się sytuacja, oki?

Ciąża to jest jednak spore zawirowanie hormonalne dla organizmu i niestety roznie to bywa więc musisz zrobić badania.Sama mam powiekszony wezeł który wygląda bardzo podejrzanie ( jest twardy zbity nieprzesuwalny wzgledem podłoża)też go odkryłam niedawno a jestem dwa raz dłuzej w remisji niż Ty.USG wykaże czy jest sie czym martwić, widac tam dokładnie strukturę ewentualna zatoke tłuszczowa badz jej brak ,echogeniczność i mozna na podstawie tego badania stwierdzic czy jest odczynowy.

anetka_945

31.12.2012 17:17

Odpowiedz

a mam pytanko: czy informowałaś już swoich lekarzy onkologów, hematologów o zajściu w ciążę? bo tak się składa, że ja też jestem w 9 tyg, tylko o wiele krócej w remisji niż ty...

CzarnaMamba

31.12.2012 21:32

Odpowiedz

O 18:17, dnia 2012-12-31 anetka_945 napisał(-a):

a mam pytanko: czy informowałaś już swoich lekarzy onkologów, hematologów o zajściu w ciążę? bo tak się składa, że ja też jestem w 9 tyg, tylko o wiele krócej w remisji niż ty...

Anetko gratulacje! i Wszystkiego dobrego w Nowym roku :)

Po zostałym również wszystkiego najlepszego,Niech Nowy Rok przyniesie dużo zdrowia,

radości a przede wszystkim morze miłości! :****

anetka_945

01.01.2013 09:32

Odpowiedz

Po zostałym również wszystkiego najlepszego,Niech Nowy Rok przyniesie dużo zdrowia,

CzarnaMambo, dziękuję :) na razie męczą mnie mdłości ale i tak niezmiernie cieszę się z zaistniałej sytuacji :)i modlę się o zdrówko dla mojego Maleństwa...

Również wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :))))

ona

01.01.2013 09:45

Odpowiedz

O 10:32, dnia 2013-01-01 anetka_945 napisał(-a):

CzarnaMambo, dziękuję :) na razie męczą mnie mdłości ale i tak niezmiernie cieszę się z zaistniałej sytuacji :)i modlę się o zdrówko dla mojego Maleństwa...

Również wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :))))

Kiedy wybierasz się do lekarza?

anetka_945

01.01.2013 10:33

Odpowiedz

Kiedy wybierasz się do lekarza?

16 stycznia mam wizyte kolejna juz