Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

ktoś się może orientuje??

Autor: Filipinka • 23.11.2012 14:13 • 2 odpowiedzi

Filipinka

23.11.2012 14:13

Odpowiedz

Chorobę rozpoznano u mnie w grudniu od marca byłam na chorobowym. W trakcie leczenia w sierpniu urodziłam dziecko i od tego czasu do stycznia 2013 jestem na macierzyńskim. Nie dawno zakończyłam chemie i radioterapie czekam na końcowego peta. Moje pytanie brzmi czy po zakończeniu macierzyńskiego i pozytywnym zakończeniu leczenie mogę się starać o jakieś świadczenia? Nie chcę wracać jeszcze do pracy nie czuje się na siłach fizycznie i psychicznie. Dziękuje za odpowiedzi PS mam nadzieje, że już wkrótce dołączę do Ozdrowieńców:)

Janek

23.11.2012 14:16

Odpowiedz

O 15:13, dnia 2012-11-23 Filipinka napisał(-a):

Chorobę rozpoznano u mnie w grudniu od marca byłam na chorobowym. W trakcie leczenia w sierpniu urodziłam dziecko i od tego czasu do stycznia 2013 jestem na macierzyńskim. Nie dawno zakończyłam chemie i radioterapie czekam na końcowego peta. Moje pytanie brzmi czy po zakończeniu macierzyńskiego i pozytywnym zakończeniu leczenie mogę się starać o jakieś świadczenia? Nie chcę wracać jeszcze do pracy nie czuje się na siłach fizycznie i psychicznie. Dziękuje za odpowiedzi PS mam nadzieje, że już wkrótce dołączę do Ozdrowieńców:)

moim zdaniem wskazany wniosek o rentę

szybownik69

23.11.2012 15:20

Odpowiedz

O 15:13, dnia 2012-11-23 Filipinka napisał(-a):

... niekoniecznie renta, na zasiłku chorobowym możesz być 182 dni. Nie wiem jak ZUS potraktuje urlop macierzyński,bo normalnie L4 na daną chorobę się sumuje jeżeli np częściowo chorujesz a częściowo pracujesz. Po tym okresie możesz starać się o tzw. zasiłek rehabilitacyjny max do 1 roku - musisz złożyć odpowiednie dokumenty w ZUS