Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Coś na nadgarstku...

Autor: Asowa • 20.11.2012 15:08 • 7 odpowiedzi

Asowa

20.11.2012 15:08

Odpowiedz
Na nadgarstku od wewnętrznej strony pojawiła mi się mała kulka, wielkości fasoli ;) (moje ulubione określenie o "powiększonych" węzłach chłonnych:))
Boli mnie bark i nadgarstek.
Zastanawiam się co z tym zrobić, czekać aż zniknie czy wędrować do internisty?
Chyba jak większość na tym forum mam dosyć lekarzy:P
Liczę na głosy rozsądku :D

Asia86

20.11.2012 20:37

Odpowiedz

O 16:08, dnia 2012-11-20 Asowa napisał(-a):

Na nadgarstku od wewnętrznej strony pojawiła mi się mała kulka, wielkości fasoli ;) (moje ulubione określenie o "powiększonych" węzłach chłonnych:))

Liczę na głosy rozsądku :D

Na nadgarstku od wewnatrz czesto robi sie ganglion. Bardzo czesto pojawia sie od przepracowania nadgarstka lub uderzenia. poczytaj w necie o ganglionie:)

Tomek

20.11.2012 20:42

Odpowiedz

O 16:08, dnia 2012-11-20 Asowa napisał(-a):

Liczę na głosy rozsądku :d

Internista nie zaszkodzi jak coś boli. Ja bym na razie nie pobierał jednak wycinka na badanie pod mikroskop ani nie robił sobie peta :)

Asowa

20.11.2012 20:59

Odpowiedz
Asia, poczytałam i chyba pasuje, tylko nie przeciążyłam tej ręki więc nie wiem od czego to może być...

Tomek, daleko mi do biegania na takie badania.
Nawet z powiększonym węzłem chłonnym łaziłam kilka miesięcy zanim zabrałam się za diagnozę ;)

Tilia

20.11.2012 21:09

Odpowiedz

O 21:59, dnia 2012-11-20 Asowa napisał(-a):

Asia, poczytałam i chyba pasuje, tylko nie przeciążyłam tej ręki więc nie wiem od czego to może być...

Tomek, daleko mi do biegania na takie badania.

Nawet z powiększonym węzłem chłonnym łaziłam kilka miesięcy zanim zabrałam się za diagnozę ;)

Jak to ganglion to trzeba rozmasowywac by nie zostala kulka na zawsze.

Ja miewam czasami to dziadostwo. Boli, trzeba oszczedzac reke ale w koncu przechodzi. Mozesz nosic stabilizator-troche pomaga. Zdrowka zycze.

Nessa

20.11.2012 22:54

Odpowiedz

ja miałam ganglion na palcu u nogi, a na nim też raczej nie nosiłam zakupów :D odessali mi strzykawką i nie wrócił.

ada26

21.11.2012 11:13

Odpowiedz

Ja mam juz to pare dobrych latek na nadgarstku mialam raz wycinane ale po dwoch latach znow sie pojawil co jakis czas mam wyciagany igla tzn.ta galaretke co jest w srodku.Mozna z tym zyc:)

Asowa

21.11.2012 12:15

Odpowiedz

O 12:13, dnia 2012-11-21 ada26 napisał(-a):

Ja mam juz to pare dobrych latek na nadgarstku mialam raz wycinane ale po dwoch latach znow sie pojawil co jakis czas mam wyciagany igla tzn.ta galaretke co jest w srodku.Mozna z tym zyc:)

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Skoro i tak dziadostwo wraca to dam sobie spokój;)