Ziarnica.pl
← Wróć do działu Czy mam ziarnicę?
Czy mam ziarnicę?

od lekarza do lekarza

Autor: Domino • 10.11.2012 13:08 • 1 odpowiedzi

Domino

10.11.2012 13:08

Odpowiedz
Hej wszystkim,
Moja historia zaczela sie od przewleklego zmeczenia od ok 4 mc,i potwornego wypadania wlosow. dwa miesiece temu stwierdzono linfodentopatie do 1 cm.
Rozpoznano rozniwez powiekszone wezly pod kolanami ( nie wyczuwam sama ale widze opuch) oraz w dole lokciowym.
Poty nocne 2/3 razy w tygodniu zwlaszcza w obrebie glowy- musze wysuszyc wlosy suszarka... . Brak goraczki, wrecz obnizona temp ciala 36,1.
Krew- neutopenia i lekka niedokrwistosc.
RTG- bez zmian
Hiv i wszelkie wirusowki ujemne, poza mononukleza, ktora podobno kiedys przeszlam. Jednak przedwczoraj zostalo zrobione usg: wezly powiekszone szyjne do 2 cm, migdalki do 2 cm, pachowe ponad 2 cm, i pachwinowe 2 cm, wszystkie odczynowki poza lewa pachwina gdzie wystepuja wezly twarde nieruchliwe, z b waska zatoka i pogrubiala kora.
Pani od USG zalecila obserwacje i stwierdzila ze ogolne powiekszenie wezlow wystepuje od antyperspirantu ?????.
Tak sie zlozylo ze tego samego dnia mialam wizyte u ginekologa, ktory po zobaczeniu mojego usg stwierdzil: nie jest dobrze i dal skierowanie do szpitala na badania.
Czy wedlug waszego doswiadczenia usg wykazuje nieprawidlowosci?
Dziekuje za wszelkie odpowiedzi