NS I/NS II to nie jest stopień zaawansowania, a podrodzaj chłoniaka Hodkina typu NS.
Pewnie koleżanka użyła skrótu myślowego i chodziło jej o NS I CS II(-:
A co do odpowiedzi, to lekarzem nie jestem, ale z doświadczenia powiem że z tymi wynikami raczej powinnaś się zmieścić w CS II, bo wygląda że brzuch masz czysty. Dla formalności powinni pobrać jeszcze szpik, ale raczej mało prawdopodobne żeby był zajęty. Stawiam na NS I CS IIA, ewentualnia: NS I CS IIB
Zależy jak lekarze spojrzą na to pokasływanie. Mój lekarz by powiedział że to już jest objaw i dostawiłby "B".
Co do leczenia to standardy się tak różnią w zależności od ośrodka, a n awet lekarza. Myślę że mój napewno by w tym stopniu podał 6 ABVD i pewnie zastanawiałby się nad radio (przynajmniej taki schemat zastosował u współtowarzyszki losu która właśnie miała NS I CS II B.....ale może trafisz na lekarza który stwierdzi że 4 kursy wystarczą....albo może da 6 kursów ale be radio....naprawdę ciężko przewidzieć bo wystarczy poczytać trochę postów by zauważyć jak zróżnicowane metody są stosowane. W każdym razie stopień całkiem dobry. Teraz Zakasać rękawy i walczyć. Życzę dużo zdrówka!!!
Kasia