Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Półpasiec po leczeniu

Autor: Janek • 04.11.2012 19:40 • 12 odpowiedzi

Janek

04.11.2012 19:40

Odpowiedz

Witam, mam prośbę jest kto może na forum co "złapał" półpasiec po leczeniu, jeżeli tak to jak sobie z tym dał radę, jakie mogę być tego skutki, czym to draństwo leczyliście jutro idę do lekarza czy się dostanę nie wiem do lekarza pierwszego kontaktu, do kliniki nie mam na razie szans, pozdrawiam

Asowa

04.11.2012 20:01

Odpowiedz

O 20:40, dnia 2012-11-04 Janek napisał(-a):

Witam, mam prośbę jest kto może na forum co "złapał" półpasiec po leczeniu, jeżeli tak to jak sobie z tym dał radę, jakie mogę być tego skutki, czym to draństwo leczyliście jutro idę do lekarza czy się dostanę nie wiem do lekarza pierwszego kontaktu, do kliniki nie mam na razie szans, pozdrawiam

Dostałam Heviran 800mg.

Dość szybko mi przeszło ale też leki zaczęłam brak zanim choroba bardzo się rozwinęła.

Internista nie robi ci łaski, musi cię przyjąć;)

Janek

05.11.2012 12:29

Odpowiedz

Dzięki, Asowa, jakbyś mogła jeszcze mi powiedzieć czy miałaś przy tym podniesioną temperaturę i ten ból ,swędzenie, pieczenie nie wiem jak to nazwać,pozdrawiam

Asowa

05.11.2012 15:45

Odpowiedz

O 13:29, dnia 2012-11-05 Janek napisał(-a):

Dzięki, Asowa, jakbyś mogła jeszcze mi powiedzieć czy miałaś przy tym podniesioną temperaturę i ten ból ,swędzenie, pieczenie nie wiem jak to nazwać,pozdrawiam

Miałam podwyższoną temperaturę, swędzenie, ból chyba był znośny bo bardzo go nie pamiętam;)

Do tego miałam opryszczkę na ustach i po tej samej stronie ciała wysypkę półpaśćcową.

A ty dostałeś się do lekarza?

Janek

05.11.2012 16:09

Odpowiedz

Asowa, dostałam się do lekarza nawet dość mi to poszło poszedłem b. wcześnie, dostałem Heviran 800mg, wit. B compeks i jakąś maść oraz ibuprofen, tylko ta gorączka mnie niepokoi nie jest wysoka jak na razie, ale od ostatniej wznowy mdli mnie gdy widzę na termometrze więcej niż 37,5, pozdrawiam

Asowa

05.11.2012 17:40

Odpowiedz

O 17:09, dnia 2012-11-05 Janek napisał(-a):

Asowa, dostałam się do lekarza nawet dość mi to poszło poszedłem b. wcześnie, dostałem Heviran 800mg, wit. B compeks i jakąś maść oraz ibuprofen, tylko ta gorączka mnie niepokoi nie jest wysoka jak na razie, ale od ostatniej wznowy mdli mnie gdy widzę na termometrze więcej niż 37,5, pozdrawiam

Janku, gorączka przy półpaśćcu jest normalna.

Co do wit B to słyszałam, że przy chłoniakach nie powinno się jej zażywać.

Janek

05.11.2012 18:21

Odpowiedz

Asowa dzięki za przypomnienie o wit.B też mnie na to uczulano, pozdrawiam

Asowa

05.11.2012 20:53

Odpowiedz

O 19:21, dnia 2012-11-05 Janek napisał(-a):

Wracaj szybko do zdrowia i nie dawaj się paskudztwom;)

Janek

17.11.2012 08:46

Odpowiedz

Wybaczcie że wracam do tematu, chyba za wcześnie się pochwaliłem poprawą znów mi nie pasuje temperatura ciała dziś mija 14 dzień od wysypki, jestem po 8 dniowej kuracji antybiotykiem a temperatura tak sobie "fika" 36,9 -37,3, czuje się nie źle, wyczytałem że półpasiec towarzyszy zz i mam teraz takie dziwne obawy, nie wiem czy nie należałoby zrobić jakichś badań oprócz morfologii, doradźcie co, bo będę miał wizytę w szpitalu (sam się wprosiłem, miała być dopiero na wiosnę)to bym się może dogadał z lekarzem, pozdrawiam

szybownik69

17.11.2012 08:58

Odpowiedz

O 09:46, dnia 2012-11-17 Janek napisał(-a):

Wybaczcie że wracam do tematu, chyba za wcześnie się pochwaliłem poprawą znów mi nie pasuje temperatura ciała dziś mija 14 dzień od wysypki, jestem po 8 dniowej kuracji antybiotykiem a temperatura tak sobie "fika" 36,9 -37,3, czuje się nie źle, wyczytałem że półpasiec towarzyszy zz i mam teraz takie dziwne obawy, nie wiem czy nie należałoby zrobić jakichś badań oprócz morfologii, doradźcie co, bo będę miał wizytę w szpitalu (sam się wprosiłem, miała być dopiero na wiosnę)to bym się może dogadał z lekarzem, pozdrawiam.

......na pewno CRP,OB,LDH, glukoza, może być morfologia z rozmazem, beta2 mikroglobulina. Zobacz sobie wypisy i co ci robili w szpitalu. Ja osobiście za każdym razem robię sobie jeszcze tzw. panel wątrobowy i nerkowy. Pozdrawiam

Janek

17.11.2012 09:22

Odpowiedz

O 09:58, dnia 2012-11-17 szybownik69 napisał(-a):> ......na pewno CRP,OB,LDH, glukoza, może być morfologia z rozmazem, beta2 mikroglobulina. Zobacz sobie wypisy i co ci robili w szpitalu. Ja osobiście za każdym razem robię sobie jeszcze tzw. panel wątrobowy i nerkowy. Pozdrawiam

szybownik69,wszystko ok, tylko lekarz pierwszego kontaktu może dać skierowanie na morf.CRP,OB reszta musi być od specjalisty tak mi powiedział a ja dopiero będę u radioterapeuty za 12 dni a z nim rozmowa jest taka "ja swoje zrobiłem jama brzuszna czysta powinieneś wrócić do swojej kliniki" tylko jak wrócę do CO to będę czekał na TK, do usranej śmierci nie mówiąc o PET-cie, no i takie to moje chorowanie ciągła walka jak nie z zz, to półpasiec,no i oczywiście z "służbą zdrowia"

szybownik69

17.11.2012 10:42

Odpowiedz

O 10:22, dnia 2012-11-17 Janek napisał(-a):

O 09:58, dnia 2012-11-17 szybownik69 napisał(-a):> ......na pewno CRP,OB,LDH, glukoza, może być morfologia z rozmazem, beta2 mikroglobulina. Zobacz sobie wypisy i co ci robili w szpitalu. Ja osobiście za każdym razem robię sobie jeszcze tzw. panel wątrobowy i nerkowy. Pozdrawiam

szybownik69,wszystko ok, tylko lekarz pierwszego kontaktu może dać skierowanie na morf.CRP,OB reszta musi być od specjalisty tak mi powiedział a ja dopiero będę u radioterapeuty za 12 dni a z nim rozmowa jest taka "ja swoje zrobiłem jama brzuszna czysta powinieneś wrócić do swojej kliniki" tylko jak wrócę do CO to będę czekał na TK, do usranej śmierci nie mówiąc o PET-cie, no i takie to moje chorowanie ciągła walka jak nie z zz, to półpasiec,no i oczywiście z "służbą zdrowia"

.... no tak to jest, ja to robię za własną kasę niestety, nie chcąc włóczyć się po "specjalistach".

Janek

17.11.2012 11:07

Odpowiedz

O 09:58, dnia 2012-11-17 szybownik69 napisał(-a):>

.... no tak to jest, ja to robię za własną kasę niestety, nie chcąc włóczyć się po "specjalistach".

No mnie na to nie już nie stać mam marną rentę a walkę z zz i "służbą zdrowia" prowadzę już 27lat, czego nikomu nie życzę , masz szczęście że nie musisz się plątać po "specjalistach" jak widać nie każdego na to stać,pozdrawiam