rodzynka
31.10.2012 22:57
Mam mieć 5 listopada (w poniedziałek) pierwszy wlew ABVD (ostatnia chemia, po 4 esk. beacoppach i eshapie). W miniony poniedziałek byłam na morfologii i mam ok. 2,5 leukocytów i 1,5 neutrofili, przyjmuję dzisiaj trzeci dzień Neupogen. W poniedziałek miałam katar i kaszlałam, lekarka przepisała mi antybiotyk Cipropol, ale go nie zażywałam, bo poczułam się dobrze i wszystko było ok, aż do dzisiaj. Wieczorem zauważyłam biały nalot na migdałkach, bolą mnie i są zaczerwienione. Przepłukałam je Nystatyną i wyglądają o wiele lepiej, ale dalej są zaczerwienione. Pytania mam takie:
1. Czy można brać antybiotyki jednocześnie z ABVD? Bo jeśli teraz zażyję antybiotyk, to skończy mi się dopiero w poniedziałek, czyli wtedy, kiedy mam wlew.
2. A co jeśli to nie angina tylko jakaś grzybica? Temperatury nie mam.
3. Na pewno mam jeszcze mniej leukocytów niż w poniedziałek, Neupogen działa na mnie ze sporym opóźnieniem, ale wyraźnie wiem kiedy, bo za każdym razem specyficznie mnie łupie w kościach. Więc jak nie zażyję tego antybiotyku to może mnie na maksa rozłożyć. Z drugiej strony w skutkach ubocznych jest napisane: agranulocytoza, leukopenia, anemia (hemoglobinę miałam 7,8).
Nie wiem co robić. A na dodatek jutro święto.