Tydzień temu odebrała wynik histopat. NS I, w usg wychodziły węzły nadobojczykowe a w rtg w śródpiersiu 45x25 mm. Dziś odebrałam wyniki pet i jestem załamana. Czy ktoś miał podobnie? Wizyta u lekarza dopiero za tydzień. jaki to jest stopień zaawansowania?
Węzły nadobojczykowe prawe w pakiecie 22x18, suv 21,79/26,10
Węzły śródpiersia prawego 17x22, suv 8,05/10,18
Węzły okołotchawiczne prawe, dolne, górne 37x56, suv 20,13x26,51
Masa miękkotkankowa śródpiersia przedniego 73x28x80, suv 20,63, 26,64
Węzeł okołooskrzelowy płucny prawy 11x11 suv: 3,64/3,70
Rozlany wzorst metabolizmu FDG w przestrzeniach szpikowych trzonów kręgów z maksimum w kręgu TH10SUV 4,95/5,56
Czynny proces rozrostowy o charakterze złośliwym (bulky) w wielu grupach węzłów powyżej przepony. Kinetyka metabolizmu FDG w przestrzeniach szpikowych może sugerować zajęcie szpiku kostnego.
Co to oznacza? Lekarz sugerował wcześniej 4xABVD i radio. Czy taki wynik wydłuży terapię i będzie też przeszczep szpiku?
Przepraszam ze sie wtracam w czyjs watek ale potrzebuje pomocy prosze mi powiedzie czy taki wynik usg moze wskazywac na ziarnice...
W okolicy rozwidlenia tt szyjnej wspólnej po stronie prawej kilka wezlow największy 18x4 po stronie lewej kilka wezlow największy 19x6 w okolicy prawego kata żuchwy powiekszony wezel 25x7 w okolicy lewego kata żuchwy 24x7. Ślinianki przyuszne podzuchwowe o prawidłowej echogenicznosci. Echostruktura jednorodna. Zmian ogniskowych nie stwierdzą sie. Tarczyca niepowiekszona. Echostruktura jednorodna . Ukrwienie miąższu w normie. Prawy płat o objętości 5.5ml lewy 7ml. Wezina 3mm. Ogolnie czuje sie dobrze nie czuje zmeczenia nie mam goraczki nic mnie nie boli.
Prosze o jakas odpowiedz bardzo sie denerwuje...