Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Czy stosujecie pestki moreli (B-17) w trakcie lub po chemioterapi?
Komentujesz wpis użytkownika
Łukasz
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 23:59, dnia 2014-09-06 Łukasz napisał(-a): > > O 13:54, dnia 2012-10-26 Lena napisał(-a): > > Naczytałam się sporo w sieci na temat pestek moreli, B-17 w walce z rakiem. Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia? > > Dla zainteresowanych jeden z artykułów: http://www.klubeuropa.pl/dokument/Terapiawit-b17.pdf > Pestki moreli zawierają faktycznie wit B17 (amigdalinę), jest ona obecna w ok 1400 różnych roślinach jadalnych. Znajdziesz ją w nasionach jabłka, w nasionku śliwki (po rozłupaniu skorupy), gorzkich migdałach i wieli wielu innych. > Żeby zrozumieć działanie tej substancji trzeba trochę czasu poświęcić na czytanie - sądząc po wpisach niektórych forumowiczów poniżej, zostało to zrobione "po łbach". Temat tej substancji opracowywałem prawie rok. Po tym jak mój Ojciec został zdiagnozowany z rakiem płuc na 3 tyg przed śmiercią. Dodam tylko, że przez pół roku był "leczony" na grypę i grypopodobne przez "lekarzy". > Cytostatyki faktycznie mogą różnie zareagować, to może być i prawda, nigdy nie wiadomo jaka zajdzie reakcja. > Odnośnie działania - tak działa to, dlatego jest zwalczane przez niektóre środowiska. > Choroba nowotworowa jest stanem całego organizmu, do takiego chorego należy podejść holistycznie a nie na zasadzie narośl - wycinamy i po problemie. Nieprawda nie po problemie. Jest to tylko usunięcie objawu, jeśli się da. Przyczyna tkwiąca w środowisku (niewłaściwa dieta, używki,stres, ekspozycja na toksyny czy to środowiskowe czy to z pożywienia) działająca na organizm, obciązająca go w taki sposób, że produkuj wadliwe (kancerogenne, zmutowane) komórki, w dalszym ciągu nie została usunięta.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź