Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Chemioterapia
Odpowiedź w wątku: Czy stosujecie pestki moreli (B-17) w trakcie lub po chemioterapi?
Komentujesz wpis użytkownika
Truskawa
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 17:55, dnia 2014-04-24 Truskawa napisał(-a): > > O 19:53, dnia 2014-04-24 Truskawa napisał(-a): > > > O 19:11, dnia 2012-10-31 Syringa napisał(-a): > > > > > > > .... no cóż, już chyba starożytni mówili że co jest trucizną a co nie decyduje ilość - weźmy na przykład potas - zastrzyk z roztworem potasu zatrzymuje serce a jednak bez pewnej ilości w organizmie my ludzie przenosimy się na tamten świat. A co do pestek ja czasami zjadam ich 30 dziennie i żyje. > > > > > > Znam to powiedzenie Paracelsusa (nawiasem mówiąc pomyliłeś epoki :)) i zgadzam się z nim. Dlatego też nie piszę, że jedząc pestki zatrujesz się. Mogę nawet podać przykłady ludów, które z cyjankiem mają styczność codziennie (maniok). W tym momencie, gdybym stosowała demagogię "fachowców" od pestek, stwierdziłabym, że właśnie z tego powodu tak krótko żyją. > > > Przykład z rodanazą (nawiasem mówiąc w pierwszym akapicie pomyliłam się w nazwie) oraz cyjankiem podałam by pokazać, że niemożliwe jest to co opisują, a wiara w ich terapię jest bezpodstawna. > > > Bo jak można wierzyć osobom które: > > > - o amigdalinie/letrilu/witaminie B17 kłamią > > > - o betaglukozydazie kłamią > > > - o rodanazie i cyjanku kłamią > > > - o kwasie benzoesowym kłamią > > > - o metabolizmie, biodostępności i reakcjach zachodzących w naszych organizmach fantazjują niemiłosiernie > > > - a lekarze i naukowcy z nich tacy, jak ze mnie mistrzyni olimpijska. > > > > > > To niewiarygodne, jak wielu ludzi pomimo tego się nabiera! > > > > > > Reasumując: Skoro na pewno nie da Ci to ochrony przed nowotworem, spytaj siebie po co to jesz? Jeżeli jesz, ponieważ lubisz smak pestek to w porządku. Gusta są różne. Lecz jeśli robisz to w ramach ochrony przeciwnowotworowej, lub co gorsza leczenia choroby - to cóż - sam siebie oszukujesz (w tym drugim przypadku już niedługo). > > > Pozdrawiam zajadając się orzechami laskowymi. Smaczniejsze są :) > > > > "Jeżeli jesz bo lubisz smak pestek to w porządku" i "Dlatego też nie piszę, że jedząc pestki zatrujesz się." - z tym się nie zgodzę. Bo można sobie poważnie zaszkodzić. Mi moja hematolog zabroniła przyjmowania "cudowny" suplementów i specyfików. Ja akurat pytałam o flavon. I nie pozwoliła go brać. A jeśli chodzi o B17 to wystarczy mi to, że "terapia witaminą b17 może doprowadzić do zatrucia cyjanowodorem" http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/nowotwory/witamina-b-w-walce-z-rakiem-czy-amigdalina-to-bezpieczny-lek-na-raka_37834.html > > A cytując poniższą stronę : " Dotychczasowe badania kliniczne na chorych z zaawansowaną nieuleczalną chorobą nowotworową nie wykazały pozytywnych skutków działania tego preparatu." > > http://vitalia.pl/artykul395_Naturalne-substancje-szkodliwe.html
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź